Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) oto moj pierwszy post i mam nadzieje nie ostatni ;) Wiec .... :)

Tydzien temu stalem sie posiadaczem bmw 530 D m sport auto jest z 2005 roku z pazdziernika i zostalo kupione przezemnie w salonie bmw w angli, dzieki temu mam sprawdzony oryginalny licznik na poziomie 38 tysiecy mil oraz gwarancjie na najblizsze 2 lata wszystko pieknie super tylko nie lampy, w aucie zainstalowane sa lampy halogenowe i chcialbym wymienic je na lampy xenonowe, "szukaj" nie pomoglo bo mozna bylo tam znalezc tylko tematy o parowaniu albo o zmianie lamp na poliftingow... mnie interesuje poprostu wstawienie xenonowych lamp do mego auta ..... i teraz pytanie wystarcza tylko lampy ?????????????? na zasadzie kupuje lampy + zakladam = sukces ?

Opublikowano
spryskiwacze paracuja bez problemow, nie interesuja mnie lampy z allegro tylko ORGINALY , wiec wystarczy ze kupie oryginalne xenonowe/bixenonowe lampy (rozumiem ze maja juz one w sobie przetwornice ) bez zadnego zmieniania/programowania modulow etc .... ? i czy jest roznica czy to beda lampy dinamic ( czyli jak rozumiem skretne )
Opublikowano

Czy trzeba kupowac orginalne dysze spryskiwaczy reflektorów ?

Czy kupujac dysze musze je kupowac z wezykami tymi krótkimi łaczacymi sie reszta osprzetu ?Dodam ze nic nie przerabiam poprostu orginalnie mialem uklad spryskiwaczy i skretmy xenon tylko ktos ukradl same te dysze z wezykami i w chwili zakupu nie zorientowalem sie ze auto nie posiada spryskiwaczy.

Czy te wezyki osobno kupic w serwisie BMW.

Czy sa jakies tansze zamienniki ?

Opublikowano

Witam.Ja podobnie jak Ty kupilem auto w angli i postanowilem tez zmienc lamy na xenonowe.gdyz graniczy to z cudem znalesc bmw na lampach xenonowych w angli.Ja kupilem lampy uzywane w bardzo dobrym stanie z przetwornicami i zarowkami.Sam zabralem sie za wymiane i okazalo sie to bardzo proste...Kostki sa takie same no i mocowanie lampy rowniez.Jesli chcesz natomiast lampy dynamic to juz troszczke wiecej pracy musisz zalozyc czujniki na wahacze.

Pozdrawiam

Opublikowano
czyli w lampie miesci sie przetwornica czy to oddzielny element ??izmieniles tylko lampy podlaczyles kostki i odpaliles rozumiem dzialajace xenonowe lampy ?
Opublikowano

wiec pozostaje mi znalezienie uzywek .... bo sadze ze nowe lampy beda dosc drogie ... postaram sie jutro zajechac do dealera i dowiedziec sie co nieco ....

a Ty kolego gdzie znalazles lampki ogloszenie ebay ???

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej!

Tez powaznie mysle nad xeonami, mam tez lampy halogenowe zwykle bez soczewki jak to w UK.

Kiedys kupilem zestaw HID na cokol H7 leza na polce ale nie chcem tego wkladac do auta bo moge miec problemy jak wypadek zrobie ze ubespieczalnia nie bedzie chciala szkod pokryc.

Wiec leza na polce.

Myslalem nad calymi lampami ale nie mam spryskow ale same lampy podobno nie sa do konca taka prosta sprawa.

Znalazlem temat na

http://forums.5series.net/topic/67663-06-e60-sucessful-halogen-to-oem-bi-xenon-swap/

oni tam pisza ze trzeba jakies kable krzyzowac i kondensator dolozyc zeby xeony nie migotaly.

I jeszcze zeby poziomwanie bylo.

Ale jest to temat do ogarniecia.

Napiszcie jak cos zrobiliscie juz,foto opis cokolwiek .

Pozdro