Skocz do zawartości

Woda pod dywanikiem kierowcy, nagrzewnica??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem tutaj nowy, jak rowniez jestem swiezym posiadaczem bmw e36 320 i touring.

Mam problem z ogrzewaniem i z woda pod wycieraczka. dzisiaj zauwazylem ze pod dywanikiem jest mokro i do tego od kilku dni paruja mi szyby, ktore zrobily sie tluste od wewnatrz, dodatkowo po dzisiejszym dolaniu plynu do chlodnicy auto przestalo dmuchac goracym powietrzem ( teraz dmucha chlodnym , chyba ze potrzymam na obrotach rzedu 3000-4000 wtedy spowrotem zaczyna dmuchac goracym ) czyli eweidentnie cos z nagrzewnica.

Mam klimatronic dwustrefowy.

I moje pytanie co musze wymontowac zeby sprawdzic nagrzewnice i weze wewnatrz auta

Opublikowano

chodzi o to aby płyn nie leciał Ci do środka auta i nie zapowietrzało Ci układu chłodzenia

zdejmij wtyczkę z elektrozaworów i będą zamknięte

aby wyjąć nagrzewnicę trzeba prawdopodobnie zdemontować kokpit

Opublikowano

po 1 jesli dmucha Ci zimnym powietrzem to nie jest dobrze, najprawdopodobniej brakuje płynu w układzie, więc dolej bo możesz sobie biedy narobić. U mnie tak było jak płyn uciekał i skonczyło sie tym ze zaczął kopcić na biało (uszczelka pod głowicą, przegrzany silnik).

Jeśli masz płyn an wycieraczce to prawdopodobnie nagrzewnica, lub wąż przy nagrzewnicy.

Uzupełnij płyn odpowietrz, nagrzej silnik i zobacz od strony silnika czy nie parują węże od nagrzewnicy przy scianie grodziowej, i wewnatrz auta.

Najprawdopodobniej czeka Cie rozbiórka

powodzenia

Będziesz Mógł Więcej