Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prosze o pomoc w uruchomieniu NCS'a. Dla wszysctkich radzacych mi poszukiwanie odpowiedzi na forum - siedze juz na forum od tygodnia, przeczytalem wiekszosc watkow, odpalilem INPE, mniej wiecej ja pojalem, jednak teraz mam problem z NCS'em. Stworzylem profil do edycji expertmode, laduje go (F1) nastepnie F3, wybieram E46 i EWS (przez to mi sie laczy). Wynikiem mojej pracy jest status READY jak na zdjeciu:

http://img38.imageshack.us/img38/7346/ncsproblem.th.jpg

pytanie jak mam teraz cokolwiek zakodowac, wyswietlic liste dostepnych funkcji dla mojego samochodu? Nie chce czegos skopac w samochodzie dlatego pytam na forum.

Opublikowano

No ale już wszystko Panowie Eksperci napisali. Chyba już sie inaczej nie da. Reszte trzeba czytać po 5x i próbować samemu. Wszystko jest w tematach: "Ustawianie Car&key NCS, DIS" czy "Nieznane opcje z NCS Expert"

Nawet temat niżej "NCS-expert Jak zdeaktywowac mate pasażera w E46" jest to napisane :) wiec nie ma sensu kopiować tego samego.

Opublikowano

Podlaczylem samochod pod interfejsc i w momencie kiedy wciskam F6 pojawia mi sie blad ze plik FSW_PSW.MAN nie moze zostac odczytany, pliku tego nie mam w okreslonej sciezce, wiec

tworze go notatnkiem, wchodze w NCS i wszystko OK.

Mam tylko podstawowe pytanie skad bierze sie zawartosc pliku FSW_PSW.TRC, czy jest to plik sczytany z mojego samochodu czy jakis uniwersalny? jesli zrobie w nim zmiany ktore chce zrobic np uaktywnic mruganie kierunkowskazow to czy reszta funckcji w samochodzie sie nie zmieni? Teoretycznie nie sczytywalem tego pliku wiec jesli jest to plik ktory powstaje w momencie instalacji NFC to domyslam sie ze niektore funkcje moga byc ustawione inaczej niz ja mam w samochodzie, jak moge sie upewnic ze jest to plik z mojego samochodu?

prosze kogos o pokierowanie co mam dalej zrobic, najlepiej na gg albo priv.