Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem nowy czujnik temperatury odpowiadający za podgrzewanie końcówek spryskiwaczy. Mieści się ona w prawym nadkolu (w lewym jest ten który wyświetla temperature na panelu) "Thermo switch heatable spraying nozzle"

Element numer 4 http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/320d-M47N/LHD/N/2002/september/browse/vehicle_electrical_system/various_switches/

i tu mam problem gdyż u mnie wiszą tylko dwa kable. Mam nową wtyczkę i nie wiem z której strony podłączyć jaki kolor może ktoś mi podpowie jaki kolor z ktorej strony wtyczki?, Może uda się komus podejżeć u siebie to taki płaski czujnik dokładnie w tym samym miejscu co ten od temperatury na wyświetlaczy tylko po drugiej stronie nadkola... z góry bardzo dziekuje.

Opublikowano

Ja swoj urwalem gdzies ubieglej zimy. Nie udalo mi sie jeszcze tego czujnika (wlacznika w sumie ) kupic. Wg mnie obojetne gdzie połaczysz, to jest tylko termowlacznik ktory zamyka obwod. Nie mierzy zadnej termperatury, tylko zamyka obwod ponizej pewnej temp.

Jak ktos ma uwagi do tego co powyzej prosze pisac smialo :)