Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Proszę o podanie dokładnych numerów czujników temperatury do silnika m40b18 benzyna 1992r, przeszukałem całe forum i niby są podane , ale przez jednego z SzP . podobno podano że na stronce realoem są błedy dotyczące tych czujników i ich numerów , na dzień dzisiejszy dowiedziałem się od was że są dwa owe czujniki jeden niebieski na kompa, a drugi na zegar. posiadam te numery 1 to 13621709966 do czego....i numer 2 to 12621747281, według pomocnej stronce http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA31&mospid=47436&btnr=11_1342&hg=11&fg=15 Proszę o szybką pomoc i wyjaśnienie nr1 to ........ i nr2 to..........Tomasz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 to dwupinowy, niebieski do kompa, ten drugi jest do wskaźnika. Tak ja uważam i pewny jestem tak na 95 procent.
Opublikowano
zgadzam sie ze 1 czujnik koloru niebieskiego jest na komputer ale mi jest porzebny dokladny nr tego czujnika , jak rowniez nr czujnika czarnego niby na zegary bo w sklepie maja tyle tych czujnikow ze sami juz nie wiedza, prosze o szybka odp ( tomasz )
Opublikowano
odpinalem jeden jak i drugi przewod ale brak jakiejkolwiek reakcji ..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A może tobie padł wskaźnik lub nie ma przejścia sygnału do zegara. Może wymieniać z 10 czujników a nie będzie działać jeśli coś nei tak jest dalej. Jak odepniesz czarny czujnik to weź kabelek i wepnij w jeden otwór wtyczki a drugi to masy. Na jednym z nich wskaźnik powinień podejść do końca skali. Nr jest dobry i nie powinno być problemu z dopasowaniem czujnika. Przynajmniej ja nie mam problemu by nr 2 znaleść w jakimkolwiek zamienniku.