Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, mam takie pytanko:

Bratu rozładował sie akumulator w 318is i chciał na popych odpalić ale nie udało sie mu. Z pod samochodu wypłyneła kałuża oleju i cała benzyna. Nie moge zlokalizować skąd to sie wylało. To po pierwsze, a po drugie nie idzie wałem zakręcić tzm.tylko do pewnego momentu w prawo i blokada - co sie mogło stać, że sie blokuje wał??

prosze o pomoc

Opublikowano
Wiesz powiem szczerze że na popych to nie najmądrzej jeżeli zrobiliście to nieumiejętnie.Mówisz że wylał się olej i benzyna.mam nadzieje że nie rozwaliło czegoś na wale korbowym ,a szczerze to dla mnie coś coś wyszło bokiem lub poszła miska olejowa,lub poszedł korbowód bokiem.W każdym bądź razie macie bigos
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Zastanawiam się czy może to być zawór urwany i on wpadł do srodka i blokuje tłok?Boki i dól wyglądają na całe...nie wiem chyba tylko sciągnąć góre i oglądać?A może rozrząd?
Opublikowano
Zrobiłem tak i dochodzi to tego punktu i sie blokuje(jak kręce zgodnie z kierunkiem pracy wału) ale jak w lewo kręce to bez oporów obraca sie kilka razy i nic sie nie blokuje
Opublikowano

wykręciłem świece i okazało sie,że silnik zalany benzyną po gwint świecy. Wywaliło reszte dolotem przez puszke filtra powietrza. Teraz pytanie dlaczego wtryskiwacze wpompowały 15l benzyny do silnika i to w dodatku na pozycji kluczyk na zapłonie(niepracujący silnik) w czasie 5 minut??

Koledzy macie jakieś pomysły?

Opublikowano
Zrobiłem tak i dochodzi to tego punktu i sie blokuje(jak kręce zgodnie z kierunkiem pracy wału) ale jak w lewo kręce to bez oporów obraca sie kilka razy i nic sie nie blokuje
tu napisałeś że wykręciłeś i dalej blokuje :nienie:
wykręciłem świece i okazało sie' date='że silnik zalany benzyną po gwint świecy. Wywaliło reszte dolotem przez puszke filtra powietrza. Teraz pytanie dlaczego wtryskiwacze wpompowały 15l benzyny do silnika i to w dodatku na pozycji kluczyk na zapłonie(niepracujący silnik) w czasie 5 minut??

Koledzy macie jakieś pomysły?[/quote'] tu z kolei przeczysz temu co napisałeś wcześniej ,szukasz odpowiedzi na pytanie czy żarty sobie robisz?

Spodziewałem się tego że silnik jest zalany paliwem dlatego chciałem żebyś wykręcił świece .

Opublikowano

zamieszałem sie z deczka, sorry:)

Mówisz, że się spodziewałeś, że zalany paliwem a co może być tego przyczyną??

Trace siły, bo wszytsko wyczysciłem, wysuszyłem i nie pali bo nie ma iskry, ręce opadają :cry:

Sprawdziłem przekazniki od pompy i main relay i są ok, może komputer?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No i sprawa rozwiązana.

Okazało się, że komp za akumulatorem zalany doszczętnie. Mechaniki powiedzieli, że juz dawno, dawno temu sie woda lała i wyszło co wyszło. Wysuszyli, coś tam polutowali, wzięli 380 zł, gwarancji nie dali a i za nowym sterownikiem kazali sie rozglądać, bo nie wiedzą ile to pojezdzi jeszcze ale autko śmiga. :lol: