Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sekwencja przełącza się po nagrzaniu płynu chłodzącego do 25 stopni. Jest to ustawialne. Najlepiej założyć zwykłą instalke i nie lać benzy wcale a jak chcesz odpalić to polewać wrzątkiem z czajnika :duh: :duh: :duh:. :D Na waszym miejscu zeswapowałbym silnik elektryczny od Priusa. :cool2: Zostawmy to i wyjdźmy z lasu..... :search: . Proponuje zamknąć.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dzięki wszystkim za odp. może jeszcze dwie sprawy.

1. z tego co wyczytałem to ta 1.6 nie pali dużo mniej niż 1.8 czy 2.0. prosiłbym o opinie posiadaczy.

2. chciałbym poznać jeszcze wasze zdanie nt. instalacji gazu do takiego silnika. jest taka opcja czy to już w ogóle porażka?

aha, i jeszcze ponawiam pytanie. jak myślicie czy będą problemy ze sprzedażą takiego auta?

1.Nie wiem jak silnik 1.8, moze palic podobnie jak 1.6. Napewno 2 litrowy bedzie palił duuuzo wiecej. To jednak 6 garnków. Jak jezdzisz po miescie na krotkich dystanach , to w przypadku 2-litrowego srednie spalanie moze byc ok. 13litrów. 1.6 jest duuuzo oszczędniejszy

2. Jesli dobra instalacja i bedzie ją zakładał dobry gazownik - to czemu nie? Chociaz sam gazu nie mam i nigdy nie mialem, to rozumiem tych co montują

Ze sprzedażą takiego auta problemów nie bedzie, jesli bedziesz o nie w miarę dbał. Zadbane auta z prawdziwym przebiegiem sprzedaja sie dobrze, niezaleznie czy maja silnik 1.6 czy 2.0 .

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
. Koleś chce za to cudo ok 12k. I tu moje pytanie czy przy takim silniku i przebiegu to jest dobra cena? Nie za drogo? Na plus jest fakt, że samochód jest w 100% pewny, bezwypadkowy i bardzo zadbany. Środek nie zniszczony, kierowca nie palił, silnik w dobrym stanie (widziałem jakieś badanie techniczne). Koleś jest pasjonatem i dba o samochód chyba bardziej niż o dziewczynę :wink: . Dodatkowo jest komplet opon zimowych na felgach stalowych i alumy na lato. Wyposażenie też całkiem przyzwoite.

Chciałbym nim pojeździć max 2 lata i zastanawiam się nad tym jak bardzo samochód straci w tym okresie na wartości. Oczywiście zakładam że również będę dbało o bunie.

Jesli rzeczywiscie auto jest w tak dobrym stanie, to myślę ze te 12 tys. zł to nie jest za wysoka cena. Nieraz za takie auta, kompletnie zaniedbane i zniszczone ludzie cenią nawet 11 tys zł.

jak bedziesz dbał dobrze o auto, to bardzo nie straci na wartosci... ciężko przewidywac co bedzie za dwa lata - moze ze 3 tys zł straci - ale to jak wróżenie z fusów - bo ceny aut uzywanych w znacznym stopniu zaleza od kursu euro, a tego nie zna nikt - szczegolnie jaki bedzie za dwa lata.

Opublikowano

jednak udało mi sie skołowac troche kasy :P i bedzie e46 i motor ;]

2.0 150km bo na 2.3/2.5 mnie nie stac. w przeciagu miesiaca beda pełnoprawnym forumowiczem bmw-klub.pl ":)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

2.0 150km bo na 2.3/2.5 mnie nie stac. w przeciagu miesiaca beda pełnoprawnym forumowiczem bmw-klub.pl ":)

No cóż gratuluje wyboru. Zaznacze tylko, ze w e46 nigdy nie było silników 2.3 litra. Model oznaczony 323 ma silnik 2.5 170 KM, a model 325 ma silnik 2.5 192 KM.

A dlaczego akurat silnik 2.0 ?? Moim zdaniem to dobry trwały silnik, ale wielu ludzi uwaza ze najgorszy z montowanych w e46... bo pali tyle co znacznie mocniejszy 2.8... a jest nie wiele mocniejszy od duuużo oszczędniejszego 318i. Takze jesli nie ma kasy na 328 moze warto przemyslec 318 ?

Opublikowano

:lol: :lol: :lol: :lol: :norty: :norty: :norty:

pewnie chodziło o przednie fotele,bo z tyłu prawie tyle co w porsche 911 :mrgreen:

Szczerze to nie wiem ile z tyłu jest miejsca, nigdy tam nie siedziałem :D .. ale moim zdaniem fajne auto...

Jeśli kolega będzie odpalał, gasił i jezdził tylko na gazie... Sądze ze silnik nie przetrwa tej próby :(

Opublikowano

No cóż gratuluje wyboru. Zaznacze tylko, ze w e46 nigdy nie było silników 2.3 litra. Model oznaczony 323 ma silnik 2.5 170 KM, a model 325 ma silnik 2.5 192 KM.

A dlaczego akurat silnik 2.0 ?? Moim zdaniem to dobry trwały silnik, ale wielu ludzi uwaza ze najgorszy z montowanych w e46... bo pali tyle co znacznie mocniejszy 2.8... a jest nie wiele mocniejszy od duuużo oszczędniejszego 318i. Takze jesli nie ma kasy na 328 moze warto przemyslec 318 ?

noooo i teraz mi duzo wyjasniles :) juz wiem czemu nigdzie nie umialem wyszukac silnika 2.3 a e46 mialy takie oznaczenia;p

Juz tlumacze dlaczego 2.0 :)

1.8 ma 118 czy 116 km, mocniejsze byly chyba montowane od 2000 albo 2001r a ja bede kupowal auto z 98/99r :) bo na nowsze nie mam kasy czyli jezeli chce miec okolo 15km to zostaje mi tylko 2.0 i slyszalem/czytałem ze bardzo ladnie brzmi :) i nie pali jakos strasznie duzo :) No chyba ze sie myle to prosze mnie poprawic :)