Skocz do zawartości

320d (136km) - jaka dawka paliwa??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie jaka powinna byc prawidlowa dawka paliwa w tym modelu ??

prosil bym o podanie danych jak ktos ma z INPY lub Dis-a (i przy jakiej temp. silnika)

Moze ktos z Was posiada równiez pelne dane dobrze pracujacego silniczka w tym modelu to będe wdzięczny.

Bo problem mam z strasznie duszacymi spalinami z wydechu (o zabarwieniu lekko szarawym), i głośna praca silnika, czuc nie dopalone paliwo i szukam przyczyny bo to nawet jak na diesla nie jest chyba normalne. Przeplywka wymieniona dolot sprawdzony wtryski nowe EGR działa, paliwo firmowe filtry nowe, plynów i oleju nie ubywa.

Pozdrawiam

Opublikowano
U mnie mam coś podobnego, spaliny nie pachną jak kiedyś taki kwaśne tylko jak ze starego diesla samochód jest lekko przymulony, choć momentami jest ok i samochód jeździ normalnie. Mi się wydaje że to może zależeć od kąta wtrysku paliwa ? Może coś nie tak z wtryskiem sterującym ? Co myślicie o tej teorii ?
  • 1 rok później...
Opublikowano

stary kotlet, ale się wpiszę może komuś się przyda. U mnie przy max depnięciu i bucie do podłogi najwięcej co pokazało to dawka paliwa 51,8 mg/hub. Mierzone i carsoftem i inpą i DIS-em. Wszędzie podobnie. Jeszcze tam te dane przed interwencja EWS i po interwencji EWS to było max 52,8mg/stroke, a limitation delivery 51,7

Ale czy to jest optymalnie tego nie wiem :) Jak komuś z pomiarów wyszło więcej to proszę się wpisać. ( Tylko bez tych co mają chipa) Widziałem też na forum filmik jednego kolegi, to też zauważyłem że na pomiarze z INPY wyszło mu to samo, miał 51,79 przy max obciążeniu.

Fajnie jakby ktoś podał dane albo wrzucił filmik jak mu wyszło, kto ma vp44 po regeneracji, to by była jasność.

sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda