Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie potrzebje pomocy;( moja bunia pali 18-19 litrow na 100KM. Zaczelo sie od spalania ok 14 litrow na 100km, pojechalem na komputer - stwierdzili ze sonda lambda pracuje caly czas na bogatej mieszance. Kupilem uniwersalna sonde, spalanie zamiast w dol to w gore! Teraz mam 18-19litow i zadnych bledow na komputerze!! POMOCY!!Ile w ogole powinno palic moje auto ?? 1.8Ti Compact z Automatem, m-pakiet jesli ma znaczenie;)
Opublikowano

Twój silnik nie powinien spalić więcej niż 15L przy dużych mrozach. Też zależy po jakim mieście się poruszasz i czy Twoja noga jest ciężka. Mój 318is spalił max 18L/100km ale to były mrozy i ciężka noga plus krótka szaleńcza jazda na zaśnieżonym torze. Normalnie gdy jest cieplej i jeżdżę spokojnie to spala w cyklu miejskim 9L a mój rekord to 8.5L/100km. Zamiennik sondy to nie był dobry pomysł. Kup obowiązkowo oryginalną sonde a spalanie wróci do normy.

Patrze w instrukcję i według producenta spalanie w cyklu miejskim to 10,2L/100km a po za miastem to 6,4L/100km przy 90km/h.

Opublikowano
Zamiennik sondy to nie był dobry pomysł. Kup obowiązkowo oryginalną sonde a spalanie wróci do normy.

Dlaczego tak uwazasz?Tu sie z toba nie zgodze.Ja jezdze 1,5 roku na zamienniku i nic sie nie dzieje :norty: