Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dzisiaj wieczorem zauważyłem, że prawy palnik xenonowy mruga, przerywa - jak zwał, tak zwał, nie świeci właściwie.

Po ponownym uruchomieniu auta sytuacja się powtórzyła, za trzecim razem już nie, przejechałem (żona) ok. 20 km i sytuacja się nie powtórzyła.

Czy może ktoś się orientuje, czy jest to objaw zbliżającego się końca palnika, czy może coś innego?

Opublikowano
najpewniej palnik, zwłaszcza, ze jest to typ razem ze starterem. Ale żeby być pewnym na 100% mozesz zamienić palniki stronami - to wyeliminuje problem padniętej przetwornicy

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
najpewniej palnik, zwłaszcza, ze jest to typ razem ze starterem. Ale żeby być pewnym na 100% mozesz zamienić palniki stronami - to wyeliminuje problem padniętej przetwornicy

Witam,

w związku z faktem bycia zupełnym laikiem w kwestii xenonów - można tak sobie bezkarnie palniki zamieniać - bez obawy na wysokie napięcie?

Mam jeszcze pytanko, po czym poznać, że się ma bixenony (w tym skrętne)? W specyfikacji mam: S522A XENON LIGHT Swiatło ksenonowe. Czy były w produkcji tylko xenony?

Aha, jeszcze pytanko apropos zakupu palników - Philips czy Osram? Allegrowe w okolicy 200 pln za sztukę? No i czy dwa palniki naraz?

Uff...

Opublikowano

Możesz sobie zamieniać. Tylko oczywiście nie na włąconym zapłonie ;)

Jak na soczewce masz napisane dynamic to wtedy masz skrętne,

w e90 są bixenony.

Włącz długie światła wtedy zobaczysz jak się zachowuje soczewka. U mnie jest tak, że jak włączę 'krótkie' długie to mijania się świecą normalnie i doświecają się długie (H7) natomiast jak wezmę dźwignię w położenie/włączenie długich 'na stałe' wtedy załącza się bixenon i H7 razem. Nie wiem czy dość jasno to opisałem.. zobacz sobie filmy na youtube wpisz bi-xenon to zobaczysz to o czym mówię ;)

Ja kupowałem Osramy (bo takie miałem) ori 4300 świeci na biało.

Pzdr.

Opublikowano
Osram i Philips praktycznie nie różni sie jakością, ja jednak skłaniałbym sie do Philipsów. Jesli wymieniać to najlepiej komplet bo unikniesz różnicy w odcieniach. Ksenon po jakimś czasie użytkownania wypala sie i lampa może nie świecić tak jasno jak nowa, dlatego warto wymienić komplet.

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

chłopaki wszysto napisali . ale co do zarnikow philipsa czy osrama to polecilbym OSRAM .

ma ladniejsza barwe niz philips przy tej samej temp.

Przerabialem to w mojej bylej E39 . Mialem osramy a pozniej kupilem philips i bylo gorzej pod wzgledem koloru swiecenia .

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano
masz na myśli ilosć światła przed autem jak oświetla droga czy jak wyglądają lampy jadąc z przeciwka?

Opublikowano
masz na myśli ilosć światła przed autem jak oświetla droga czy jak wyglądają lampy jadąc z przeciwka?

ilosc swiatła byla ok tylko barwa mniej niebieskawa niz w osramach i zarowno bylo to widzoczne z srodka auta jak i jak jechalo z przeciwka .

Mowie tu o zarowkach ktore juz sie rozswiecily ( po pol roku uzytkowania )

Everyday I’m hustlin'

Opublikowano

U mnie osram świeci lekko nawet na żółtawo, w e46 też założyłem osramy 4300 i tak samo miałem, a wcześniej jeden był philipsa jak się okazało i świecił inną barwą - bardziej niebieskawo.

Niby w e90 miałem też osram i ponownie wsadziłem osram, może się rozświeci, póki co minął miesiąc z kawałkiem od wymiany :)

Pzdr.

Opublikowano
może się rozświeci, póki co minął miesiąc z kawałkiem od wymiany :)

Pzdr.

napewno ! ale musisz poczekac z pol roku no chyba ze duzo jezdzisz to krócej .

Everyday I’m hustlin'

Opublikowano
może się rozświeci, póki co minął miesiąc z kawałkiem od wymiany :)

Pzdr.

napewno ! ale musisz poczekac z pol roku no chyba ze duzo jezdzisz to krócej .

Ale powiem Ci, że w E46 się nie rozświecił :( i tak sprzedałem. Może następnemu właścicielowi się rozświecił.

Pzdr.