Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ! mam taki problem wentylator od nawiewu mi działa tylko nie dochodzi żadne powietrze a ni zimne a ani ciepłe poprostu wentylator chodzi i nie ma wogóle powietrza :( proszę o pomoc
Opublikowano

Witaj,

Najprawdopodobniej padły Ci silniczki od sterowania klapkami nawiewów, ewentualnie moduł nimi sterujący.

Nie widzę innej opcji, biorąc pod uwagę że dmuchawa jest sprawna :)

Pozdrawiam i życzę wesołych świąt!!

stempek

Opublikowano
Wielkie dzięki za odpowiedz :) a jak się dostać tam żeby tylko te zasuwki od powietrza przestawić żeby było otwarte ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Z tego co pamiętam,to nie ma takiej klapki,która zamknęłaby całkiem nawiew na wszystkie kratki.Można zamknąć na szybe i na nogi,ale nie na twarz.Poprawcie mnie jeśli się myle.Pozdrawiam!
Opublikowano
Z tego co pamiętam,to nie ma takiej klapki,która zamknęłaby całkiem nawiew na wszystkie kratki.Można zamknąć na szybe i na nogi,ale nie na twarz.Poprawcie mnie jeśli się myle.Pozdrawiam!

Wiec cie poprawie przyjacielu twierdzac zartobliwie ze gdy owe kratki przesuniesz paluszkiem na 0 to wiac nie bedzie hehe :D a co do pytania pytajacego to niech moze troszke bardziej sie sprecyzuje gdzie i jakie powietrze mu nie wieje i jakiego typu ma cala obudowe nagrzewnicy pozdro

Opublikowano

Wiec cie poprawie przyjacielu twierdzac zartobliwie ze gdy owe kratki przesuniesz paluszkiem na 0 to wiac nie bedzie hehe :D a co do pytania pytajacego to niech moze troszke bardziej sie sprecyzuje gdzie i jakie powietrze mu nie wieje i jakiego typu ma cala obudowe nagrzewnicy pozdro

Nesti przyjacielu :evil:

Chyba kolega Nudels wie,że te kratki się otwiera ręcznie...A może nie? hehe :) Pozdro dla Ciebie !

Opublikowano
poprostu co by nie nacisną wogóle nie leci powietrze a wentylator działa

Sprawdziłem jeszcze raz dzisiaj czy da się pozamykać wszystkie klapki,tak żeby nigdzie nie leciało powietrze i jednak się da.Nie da się tylko zamknąć klapki od tylnego ogrzewania,poprostu nie ma takiej klapki,która by zamknęła tam dopływ.

Sprawdź jeszcze kolego czy tam Ci leci powietrze,bo jak tam nie leci,to ja już nie wiwm co może być.

Opublikowano
Są dwie klapki na dolocie do nagrzewnicy pod maską. Kiedyś wymieniałem wentylator to widziałem. Pewnie Ci się zamknęły i tak już zostały. Spróbuj się do nich dostać i otworzyć ręcznie, bo pewnie silniczek padł albo linki zasyfiałe nie chodzą. U mnie strasznie dużo tam syfu było, w końcu 20 lat moja powietrze ssała :)
Opublikowano
Są dwie klapki na dolocie do nagrzewnicy pod maską. Kiedyś wymieniałem wentylator to widziałem. Pewnie Ci się zamknęły i tak już zostały. Spróbuj się do nich dostać i otworzyć ręcznie, bo pewnie silniczek padł albo linki zasyfiałe nie chodzą. U mnie strasznie dużo tam syfu było, w końcu 20 lat moja powietrze ssała :)
Oczywiście są tam dwie klapki kolego,ale gdy one są zamknięte,to i tak powinno lecieć powietrze,tylko wtedy jest zasysane z wewnątrz pojazdu(tzw. obieg zamknięty),a nie z zewnątrz.
Opublikowano
Tyle,że u mnie nie było klimy (i tzw. obiegu zamkniętego), a klapki zamykały się po ustawieniu pokrętła nawiewu na zero