Skocz do zawartości

E39 i problem z zapalaniem na zimnym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem:

Niez zapala na zimnym silniku czyli w ta pogode w ogole. komp pokazuje błąd przekaznika swiec zarowych wiec zostały wymienione i dalej jest to samo. kreci kreci i nic. czy moze wadliwy byc ten nowy przekaznik czy co innego mial może ktoś podobny problem?

e39, 98r, automat 2,5tds.

Opublikowano

Witam!

Wczoraj mialem ten sam problem. Mianowicie przy temperaturze ok. -12 stopni samochod wogole nie chcial odpalić ... krecil.. krecil... i nic... za ok.30 razem odpalił!!! Podjechalem do kumpla mechanika ze swiecami wszystko OK ... grzeja...Jutro jade oddać samochod do WFK Wejherowo wiec dowiem sie co było przyczyną... podejrzewam ze cos z pompą :( oby niee ... mam juz dosyc tego damochodu... :mad2:

Opublikowano
mam 2.5 TDS i ten sam problem, zapewne jest gdzieś woda w układzie paliwa. Kupiłem Castrol TDA Dodatek do olejów napędowych , posiada doskonałe własności depresujące , obniża tak zwaną: temperaturę blokady zimnego filtra. Jeszcze nie dolewałem ale jak pojadę tankować bunie to doleje tego preparatu.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja do mojego (2.5 td) leję od dwóch lat kleen-flo (biała butelka z zieloną nalepką) i nie miałem nigdy (no dobra ostatnio przy -18^C bo świeczki mam spalone na 100% trzy ale i tak odpalił po 10-sekundowym kręceniu) problemów. Mogę polecić :!: