Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ello

"założona pół roku temu instalacja gazowa

jeszcze z 18 miesięczną gwarancją ( super oszczędnie, koszt przejechania 100km przy włączonej klimie niecałe 20zł)."

Tak napisano w wątku:

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=12258

o zuzyciu paliwa w BMW coupe E36 2.0 150 KM 6 cylindrów.

Mój koszt to 30 zł razem z benzyną:

- spalanie liczone łącznie w zimie i lecie razem z benzyna niezbędną do rozruchu po przejechaniu 10.000 km na instalacji gazowej.

- Jazda ostra.

- Głównie miasto.

ale 20 zł za 100km w 6 cylindrowym autku, chyba na podnośniku w garażu!!!!

Czasami takie dyrdymały czytam że aż mi żal tych co w to wierzą!!!!

Pozdrawiam i Życzę Miłego Dnia.

Sebastian.

>>>>Zapraszam na swoją stronę!!!!<<<<

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie dyrdymały, tylko ty masz problem...

Mam 2,5 M50 i jakoś po szybkim przeliczeniu wychodzi koło 24-26zł/100km średnio w mieście... Żeby wyszło 30zł/100km to chyba bym się musiał na wstecznym ciągnąć.

Kai
Opublikowano

Sebi, nie denerwuj się.

Każda pliszka swój ogonek chwali. ;-) Szczególnie gdy chce go sprzedać.

M50 B20 jest wyraźnie oszczędniejsze od M20 B20 (bez Vanosa). Właściciel leciał pewnie raz w trasie, delikatnie, bo ruch duży. Potem zdziwił się pozytywnie tankując LPG. Może przy okazji zawór nie dobił zbiornika do końca, tylko odciął trochę wcześniej....

I wyszło takie ekstra-niskie spalanie.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
nawet w miescie mi osobiscie pali ok 12-13 l gazu na 100km .. a lekkiej nogi to ja nie mam .. wiec koszt (12x1.71=20.52) jest realny .. no tylko ze nie liczac benzyny i na wtrysku gazu .. ;) ale za to na trasie podrozujac z predkosciami ok.120-140 mozna spokojnie zejsc do 10 .. a wtedy z benzynka taniej wychodzi niz 20 zeta ..
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
Moj ojciec na silniku mercedesa 3,2 220KM robi 100km za 25-30zl (oczywiscie instalacja na pelnym wtrysku)..takze na silniku 2,0 100km za 30 zl to naprawde duzo!!