Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z uwagi na to ze przyszła nam zima zamieniłem sobie w autku opony razem z felgami letnie z 205/55/16 na zimowe 185/65/15 po przejechaniu z 50km doszlem do wniosku ze juz nigdy nie załoze opon o profilu /55/ roznica w prowadzeniu i zachowaniu samochodu jest kolosalna wiec mam pytanie czy moge załozyc sobie opony na felgi 16' 2005/65/16 bedzieto pasowało czy raczej felgi zakupic 15' i opony 195/65/15 oczywiscie o letnich rozmawiamy

Pozdrawiam

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)

Opublikowano

205/65R16 to ogromny balon, który nie zmieści ci się w nadkole. A nawet gdyby się zmieścił to samochód będzie się beznadziejnie prowadził.

Jak koniecznie chcesz wysoki profil to 195/65R15 lub 205/60R15.

A co to za kolosalna różnica? Pomijając, że opony na zimę masz trochę za małe do tego samochodu.

Opublikowano
Hmm :( tak mi to sprzedał dwa komplety gostek z niemiec :) roznica jest taka ze autko poprostu płynie po jezdi nie czuc tak dziur czy przejazdów przez szyny kolejowe czy tramwajowe a co za tym idzie wiecej gumy na oponie zawieszenie tak nie cierpi ( bynajmniej tak mi sie wydaje ) ale całkiem inaczej mi sie prowadzi ten samochód

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)