Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W X6 ma się pojawić nowy diesel 306KM znany z serii 7

Pewnie zastąpi aktualnie montowany 286KM z wersji 35d, ciekawe czy zmieni się też nazwa na 40d

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
od produkcji 04-2010 X6 35d zostaje zastapione przez 40d czyli w dalszym ciągu 3.0 i dwie turbiny, moc 306 koni, moment 600 Nm. Druga istotna nowość to 8 biegowy automat do wszystkich silników za wyjatkiem M. Edytowane przez koorzen
Opublikowano
i w ten sposób mamy już "stare" auta - stare iDrive, stare skrzynie, stare silniki (chociaż dobrze, że wprowadzili nowe oznaczenie) :mrgreen:
Opublikowano
o to ładnie z tym nowym automatem to i pewnie spalanie spadnie :D. Chyba od kwietnia wchodzi do polskich salonów Active Hybrid a to dopiero jest rarytasik he he
raz sprobujesz mocy i już nie chcesz przestać !!!
Opublikowano
Chyba od kwietnia wchodzi do polskich salonów Active Hybrid a to dopiero jest rarytasik he he

To juz tylko dla przwdziwych konserów. Osiągi identyczne jak w 50i, a cena około 100.000 wyższa. Zanim wróci się w paliwie to minie 10 lat.

Opublikowano
wiesz jak to mówią płać i płacz he he, a szczerze jak ktoś lubi sobie pochulać to chyba rozwiązanie niezłe i zawsze można ekologom powiedzieć że hybrydą przecież jeździsz co oni chcą wogóle od ciebie :mrgreen:
Opublikowano
wiesz jak to mówią płać i płacz he he, a szczerze jak ktoś lubi sobie pochulać to chyba rozwiązanie niezłe i zawsze można ekologom powiedzieć że hybrydą przecież jeździsz co oni chcą wogóle od ciebie :mrgreen:

Ale wracając do tematu czyli dieseli - zmienią się również od kwietnia parametry 30d, 245 koni oraz 540 Nm. Do standardu wejdzie też Servotronic (wszystkie wersje silnikowe). Wszystkie te zmiany dotycza także X5.

Opublikowano
a teraz z innej beczki bo widze że jesteście w temacie kiedy i co się zmienia w X6. Chodzi mi o to czy może wiecie od kiedy do serii 7 wejdzie ten automacik nowy ośmiobiegowy(poki co tylko w 760), bo w dziale o F01 nikt mi do tej pory nie odp :mrgreen:
Opublikowano
a teraz z innej beczki bo widze że jesteście w temacie kiedy i co się zmienia w X6. Chodzi mi o to czy może wiecie od kiedy do serii 7 wejdzie ten automacik nowy ośmiobiegowy(poki co tylko w 760), bo w dziale o F01 nikt mi do tej pory nie odp :mrgreen:

Jesli chodzi o 7 to na wiosne 2010 nie jest planowana zmiana skrzyni biegów. Może w jesieni się coś zmieni. Póki co to od produkcji marcowej dojdą stoliki do wersji długiej oraz kamera Surround View (zamiast Side View)