Skocz do zawartości

Grubość nowych tarcz hamulcowych w 525tds?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A więc jak w temacie, potrzebne mi jest info jaką grubość mają nowe tarcze hamulcowe do BMW 525tds E39. Jeśli ktoś by wiedział będę wdzięczny.
Opublikowano

Nie podajesz : sedan czy kombi !

Przód nowe - 22mm, wg danych fabrycznych minimum - 20.4mm

Tył : Sedan - 10mm, min. 8.4mm,

Kombi oraz sedany ze wzmocnionymi hamulcami (wentylowane) - 20mm, min. 18.4mm

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Sorki za przeoczenie i dzięki za odpowiedź!

Mam sedana. Mierzyłem dzisiaj tarcze i z przodu mam 21mm, a z tyłu 10mm. Pytałem bo mam do wymiany klocki i myślałem też nad tarczami. A, że mam również przednie amory do wymiany chciałem się zorientować czy koniecznie musze wymieniać tarcze, bo zamiast tego założę amorki.

ps. z jakiej stronki masz info o tarczach i o minimalnej grubości?-tak z ciekawości pytam.

Opublikowano
... ps. z jakiej stronki masz info o tarczach i o minimalnej grubości?-tak z ciekawości pytam.

Z żadnej ;) , tylko z TIS-a.

Sebast jak one sa wentylowane w E36 chodzi o te kanały co biegna od przodu auta?czy o coś innego?

Wentylowane, tzn. że mają dwie tarcze ;)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)