Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

mam problem jak chcem szybciej bieg wrzucić to mi zgrzyt idzie ;/;/ to jest tak powyrzej 3 tysi na innych biegach tego niemam

ocb??

Edytowane przez borys-892
Opublikowano
mam silnik 2 litry 129 koni mam taki problem pytanie niewiem czemu ale jak z jedynki wrzucam dwójke to czensto skrzynia zgrzta jak bym zawcześnie sprzegło puszczał ale na innych biegach tak niemam wydaje mi się że normalnie a zawsze jak chcem gdziesz szybciej buta dać to tak jest ;/;/ co takiego może być nie tak czy poprzedni właściciel musiał ostro zakatować skrzynie czy co ?? wymiana oleju coś pomoże troche ?? czy trzeba było by wyciognąć skrzynie i rozebrać ją ale co tam mogło zemby połamać temu tak zgrzyta ?? prosze o pomoc
A bardziej po polsku się nie da ? Popraw ten tekst bo ciężko się czyta. Synchronizator drugiego biegu umiera nic strasznego w starszym bmw ,wymień skrzynię bo naprawa jest nieopłacalna .
Opublikowano
dokladnie, synchronizator, wymiana oleju nic nie da, poprzedni wlasciciel (albo czterech :D) katowalo, katujesz i Ty, jak przy 6000 tys chcesz wbic dwojke, nic dziwnego :)
Opublikowano
Raczej nie pasuje Skrzynie juz za 300-500zl kupic w dobrym stanie

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D