Skocz do zawartości

Problem z odpaleniem BMW E36 1,8 115km 1992rok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem odnosnie odpalenia BMW.Na poczatku byly takie objawy ze strzelal w filtr powietrza oczywiscie jak na benzynie tak i na gazie :cry: az w koncu umarl i nie chce zapalic ni na benzynie ni nawert na krotko na gazie :? .Gdzie szukac problemu ?? Moze mila ktos z Was taki problem i pomoze go rozwiazac. Z gory dziekuje i Pozdrawiam Marek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a masz przepływkę całą?? Z reguły po strzale z gazy to ona jest do wyrzucenia
Opublikowano
to cos od razu za filtrem taka skrzynka wielkosci 15 na 15cm?? jesli to o to chodzi to jakas klapka sie wlasnie tam urwala

Witam

No to szukaj nowego przepływomierza. Niech Ci gazownik zrobi jakieś zabezpieczenie antywybuchowe...

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
zabezpieczenie antywybuchowe jest tylko ten przeplywomierz ta klapkie w srodku popsulo tylko to jeszcze jest lepsze ze ten samochod przyjechal 160km na benzynie z tym popsutym przeplywomierzem i niekiedy na trasie sobie kichnal do tego a teraz wogole nieche zapalic ni na benzynie ni na gazie i czy da sie naprawic ten przeplywomierz bo mam dostep do spawania aluminium czy poprostu to jest juz na nic i trzeba szukac drugiego??Myslicie ze to jest wina tego przeplywomierza ze on nie chce zapalic czy moze byc jeszcze cos??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak tą klapkę tobie w środku popsuło, to już lipa. Niestety bedzie problem z odpaleniem samochodu. Bez przepływki bedzie chodził, ale nierówno i bez mocy, jak by chodził na 2 garach. Niestety musisz poszukać nowego przepływomierza (używki chodzą miedzy 100 a 200pln). Ale pamiętaj że może być też co innego. Wszystko zależy jak mocny był to wybuch gazu. Mogło rozerwać gumę miedzy przepustnicą a przepływomierzem, ciśnienie mogło ujść też do silnika krokowego i jego też uszkodzić. Wybuch gazu zresztą też musiał mieć przyczynę. Wiec na dzień dobry by wypadało sprawdzić i wymienić kopułkę, palce, świece i ewentualnie wydać trochę kasy (ja coś koło 350pln jeśli dobrze pamiętam) na przewody zapłonowe.

p.s. Kopułkęi palec jeśli masz silnik m40...

Opublikowano

Jeszcze nie dawno ktoś na siłę próbował przekonywać jaka to jest oszczędna jazda z instalacją gazową, bodajże 20zł na 100km. A Tu mamy kolejnego kolegę który uległ i jest świadomy że LPG = oszczędność lub raczej subiektywna oszczędność a prawda jest taka że to pozorna oszczędność i kolega będzie musiał się liczyć z kosztami i to często sporymi.

Kolego idź za dobrą radą i usuń totalnie instalacje LPG z auta, będziesz zadowolony z bezawaryjnej pracy a przy okazji zaoszczędzisz sporo pieniędzy i nerwów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
oj kolego. Ja mam gaz i nie narzekam. Na ponad 50 tysięcy to moim kosztem związanym z gazem to wymiana reduktora (200) częstsza wymiana świec, dwa razu kopułka i palec, raz komplet przewodów. Okresowa regulacja i czyszczenie filtra gazu. wydałem na to może 2-2,5 tysiąca a na tym dystansie zaoszczędziłem ponad 8 tysięcy pln. 8 minus 2,5 a niech bedzie nawet 3 to i tak mam 5 tysięcy. Ale instalacja musi byc założona przez dobry warsztat a nie przez patasi w garażu. Mam na liczniku blisko 300 tysięcy i czuć że jest samochód trochę słabszy jak wersje bez gazu, ale mimo to swoją e30 190km/h osiągam bez wiekszego problemu, co na wiek konstrukcji i przebieg jest wynikiem dobrym.
  • 1 rok później...
Opublikowano
czesc kolego jesli nie możesz odpalić sprawć wenze od silniczka krokowego to jest to tak jak umnie a pozniej jec do gazownika na regolacie gazu i daj mi znac co z tym wyszlo