Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.W czasie jazdy wyłanczają się 2 cylindry chwilę chodzi na dwóch cylindrach, a później już normalnie.Raz,dwa razy na dzień się wyłanczają na krótki okres.Gdy wjadę wieczorem do garażu jest wszystko ok, rano pali tylko na 2.Po podłączeniu do komputera wykazuje uszkodzenie końcówki mocy stożka odpowiedzialnego za sterowanie wtryskami.Został wymieniony sterownik, ale to nie pomogło.Zostały sprawdzone wtryski.Nikt nie może dojść co to jest.Jeśli ktoś miałby podobny problem proszę o pomoc lub radę.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam.

Wygląda na to że masz uszkodzone przewody łączące wtryski z komputerem. Sprawdź omomierzem czy przewody nie mają zwarć miedzy żyłami lub do masy, ewentualnie w przewodach jest przerwa - wszystko pod warunkiem że jest pewność 100% że wtryskiwacze są zdrowe.

Opublikowano

Witam.

Swego czasu (jakiś rok temu) miałem podobny problem.

A mianowicie w mojej Beatce E36 wysiadły całkowicie dwa cylinderki.

Samochód zatrzymał się na środku drogi i kaput :( tyle tytułem wstępu do sytuacji...

jeździłem po warsztatach krakowskich...

nikt nie potrafił pomóc aż zdarzył się cud.

Okazało się, że urwał się kawałek od przepustnicy, wpadł do cylindrów i bardzo tam namieszał.

W moim przypadku ja miałem taki powód awarii cylindrów.

Skończyło się na remoncie silnika wraz z planowaniem głowicy itd.

Serdecznie pozdrawiam i życzę dużo powodzenia :)

Opublikowano

U mnie chodzi tylko chwilami wyłancza się 2-3dni chodzi na czwarty nie chodzi postoi i pozniej znowu zapala i chodzi na 4 cylindry.Wymieniłem wtryski,sterownik i nic nie pomaga.

Dzięki za pomoc