Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze pytanko:

Witam...jak w temacie wyświetla mi się serwis na kompie o tytule "break fluid" i mam to niby zrobić do końca grudnia 2009 i moje pytanko czy da się to jakoś usunąć za pomocą łopatek w aucie czy jednak muszę jechać na skasowanie tego? dodam tylko ze nie jest to błąd a po prostu jest tak zaprogramowane w kompie.

Drugie pytanko:

zbliża mi się nieuchronnie także serwis prawdopodobnie o wymianę microfiltra i tutaj domyślam się że będę musiał z tym jechać na serwis lub po prostu do kogoś kto to skasuje bez wymiany,jak byście radzili?

Trzecie pytanko:

Czy to prawda że jeśli minie mi termin serwisu a ja tego nie wymienię lub nie skasuję to możliwe że auto mi zgaśnie w drodze lub go w ogóle nie odpalę?

będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi lub podpowiedzi.

jeśli temat już był to bardzo przepraszam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Da sie to usunąć na BC. Tutaj masz opis: viewtopic.php?f=15&t=12999 Słabo szukałeś na forum ... Opowieści dziwnej treści z tym przekroczonym terminem przeglądu i zatrzymaniem auta. Będzie odliczał przebieg ze znaczkiem minusa przed wartością do przeglądu czy wymiany czegoś tam.
Krzysztof
Opublikowano

Dzięki piękne kris1973 link pomógł i udało się przeciągnąć te daty wizyt w serwisie ;)

tak w ogóle to nie mam zielonego pojęcia dlaczego jest takie coś jak płyn hamulcowy wymagana wizyta w serwisie,chyba jeśli jest go mało to komputer pokaże chyba że się mylę.

dzięki jeszcze raz i pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Płyn hamulcowy absorbuje wodę i po 2 latach powinno się go wymieniac ze względu na to, że traci swoje właściwości.
Krzysztof