Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ..Mam problem z bmw 320d w automacie z silnikiem 136ps.A mianowicie .. mam wibracje na całym samochodzie podczas postoju , jak i jazdy z każdą prędkoscią..Podczas gaszenia i odpalania samochodu drgania są jakby mocniejsze.Dodam ze auto spala mi 13l na 100km , MIASTO mormalna jazda,spokojna...!!!!

Może to ma coś wspólnego z tymi drganiami.

Opublikowano
No drgaja te nasze E46. Tak juz maja. Moja tez drga - najbardziej jak jest zimna. Mozna to tlumaczyc, ze to diesle, ze moze poduszki silnika i skrzyni sa do wymiany, ze moze.... Nic nie zmieni faktu, ze BMW E46 jest srednio komfortowa. Zaryzykowalbym powiedzenie "malo komforotwa". Trzeba sie przyzwyczaic.
Opublikowano
Jak się chce mieć klekota to tak jest , oszczędność kosztem komfortu i trudno . U mnie nie ma żadnych drgań a na komfort nie mogę narzekać pod żadnym względem :mrgreen: I wiem co piszę , już raz kupiłem 320d w e46 i ... nigdy więcej :lol:
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano

Ja bardziej pisalem odnośnie kolegi stageman :wink: Pisałem tylko w takim sensie że dieslu wszystkie drgania są lekko "irytujące" . Nie mam nic do klekotów , mają też swoje plusy i nie chce zaczynać żadnej wojny :wink:

Tutaj autor ma spory problem drgania+takie spalanie , nie wróżę nic dobrego a zacząłbym najpierw od diagnozy .

http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano
Drgania o ktorych pisze nie są normalne.....One są zbyt mocne jak na On, Diagnoza na komp.dobra . wtryski ok, reszta ok. Dziwi mnie tylko chwila przy gaszeniu i zapalaniu auta.Drgania sie nasilają . Do tego te spalanie, jak dla mnie do masakra. Może jakieś pomysły co do spalania.
Opublikowano
U mnie podobne drgania ustąpiły po wymianie poduszek pod silnikiem. To spalanie to dla mnie rekord 13l/100km to nie jest normalne!!!
Opublikowano
Najlepsze jest to , ze nie jeżdziłem tym samochodem szybko , a wręcz przeciwie, max do 80km na h i to mnie zastanawia, oczywiscie to jest miasto i automat. Jak myślicie , czy wymiana przepływomierza pomoże???