Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam e36 2.0 bez vanosa z 1991 z gazem sekwencyjnym. Ostatnio mam problemy z jakimis czujnikami lub może z czymś innym.

Zaczeło sie od tego ze skakała na wolnych obrotach lecz myśle ze to silniczek krokowy który jak narazie jest na drugim planie, później nie chciała sie wkręcać na obroty i trzeba ja było pulsacyjnie na gazie az weszła na 4tyś obrotów i wtedy jechała (objawy na benzynie jak i na LPG), mówiono mi ze to przepływka,wymieniłem i nic,moim domysłem odpiełem przepływke i objawy znikły i można było jakoś jeździć lecz nie równa praca silnika pozostała. proponowano wymiane czujnika położenia wału i też to nic nie dało i nawet chyba jest gorzej bo ciężej sie wkręca na obroty i po tej wymianie tylko nie wiem czy to przez ten czujnik położenia wału zaczela razno szarpać przy czym wskazówki zegara jak i kontrolki sie wyłączaja i nagle włączają.

sorki za teks ale myśle ze jakoś to zrozumiecie i prosze o odp na mój temat

Edytowane przez problemBMW
Opublikowano
Bo kolego może nikomu nic do głowy nie przychodzi :wink: Podjedź na kompa może coś wyczytają, chyba że już byłeś :|
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
A moze taniej będzie pojechać do mechanika i podpiać pod komputer. Może to sonda lambda. Nie pali ci 15 litrów? Moze też przewoby masz do bani. Może masz jakieś przebicie. Jak stoisz i dajesz w gaz jest ok? Odepnij krokowca i zobazysz jak chodzi bez niego. Jak odepniesz i podniosą się obroty to nic. Tak reaguje silnik. Moze masz jakąś dziurę w dolocie powietrza, Nie wiem moze też sprawdz ciśnienie w celindrach. Raczej to nie przez to no ale jak n agazie jeżdzisz moze ci popypalało zawory. Nie sugieruj się tym co ktoś ci powie ze moze to to a ty kupujesz części. Ja ci napisałem że może to sonda ale nie kupuj nowej bo wydasz na to ok 300zł za konkretny produkt a to się okaże że nie to. Podjedz do dobreg mechaniora i podepnij autko pod kompa.
Opublikowano

odlacz przeplywke zobacz co sie stanie ?

to samo z lambda?

skasuj bledy windowsa to tez moze pomoc ?

ogolnie ciezko sprecyzowac bez INPY :D

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
fakt,na podpiętej przepływce pali zbyt dużo,jak odepne ja to jest więcej mocy i jej nie muli,jeśli mówice aby odpiąć krokowca lub sonde to sprawdze to w sobote i dam znac na forum.pozdro
Opublikowano
Stary masz przeplywke walnieta wiec najpierw ja wymien :8) jak podlaczysz sprawna to moze byc juz wszystko ok

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
mam jeszcze takie pytanie,moze ktoś wie,czemu utrzymując ok 2500 obrotów i nie tylko podczas jazdy szarpie,a na lusie słychać jakieś dławienie,a gdy przyspieszam cały czas to tego nie ma
Opublikowano

byłem dziś na kompie,okazało sie ze mam tylko 1 błąd i to nie przepływka czy czujnik położenia wału lecz miernik masy powietrza który jest w kolektorze ssącym.

jeśli to komuś pomoże to fajnie, a jak nie to można usunąć temat