Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam e46 po lifcie z oryginalnymi xenonami. Światła można ustawić ręcznie pokrętłami przy lampach no i tak zostały ustawione na przeglądzie! Problem polega na tym ze jak wyjezdzam w trase wszystko jest ok po jakimś czasie światła ustawiają sie nisko i tak swieca. Następnego dnia rano jak wyjezdzam swiecą ok i tak samo po kilkunastu kilometrach znowu opadają, Wszystkie czujniki w wachaczach podłączone co może być nie tak? że światła same obnizają się tak mocno i świecą bardzo nisko, a na drugi dzień jest ok!

MOD: Proszę wpisać model auta w temacie i najlepiej w profilu oraz zmienić tytuł na sugerujący zawartość wątku. Słowo "problem" nic nie mówi. 99% wątków to jakiś problem.

Opublikowano (edytowane)

Widocznie nie wszystko ok, coś musi być nie tak. Jak komputer stwierdzi błedne odczyty z czujnika(ów) to ustawi światła nisko.

Czujniki podłączone elektrycznie? Sprawdź/przeczyść wtyczki. Dźwigienki łączące z wahaczami nie połamane?

U mnie z przodu była połamana. Jak ustawiłem ręcznie to było ok, ale jak się po jakimś czasie przestawiło to znowu swieciły nisko.

W końcu założyłem nowy czujnik.

Edytowane przez Gregy76
Opublikowano
Mam to samo ale jeszcze się do tego nie zabrałem , u mnie od razu świeci pod maske , a po jakimś czasie jak się właczy i wyłaczy potrafi się ustawić prawidłowo , ale nie zawsze jak mu się zachce :)

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
Mam to samo ale jeszcze się do tego nie zabrałem , u mnie od razu świeci pod maske , a po jakimś czasie jak się właczy i wyłaczy potrafi się ustawić prawidłowo , ale nie zawsze jak mu się zachce :)

Właśnie dlatego jest czujnik do wymiany ;), w swoim e46 miałem tak samo, jak się ustawił w dobrym położeniu to było ok, a jak nie to świeciło w kosmos ;)

Pzdr.

Opublikowano
u mnie już się wyjaśniło , winny był czujnik w prawym kole , problem ze stykami , czujnika nie trzeba było wymieniac , jest teraz oki :)

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS