Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko odnośnie panela do klimy w E-38.

Czy da się w miejsce starego podpiąć nowy i jeżeli tak to jak to zrobić.

Może ktoś już się z tym u siebie męczył.Jak tak to proszę o podpowiedzi.

Opublikowano

Co to znaczy "stary" moduł, a "nowy" ?

W rocznikach do '98 były zamiennie montowane 4 moduły klimy (zamiennie, czyli nie ma "stary" - "nowy" ...), ale faktem jest, że gdzieś od końca '96 stosowano już tylko jeden, do około połowy '96 były montowane wszystkie 4 (jeden z nich to "zwykły" moduł - nie klimatronic)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Ja mam taki z regulacją siły nawiewu pokrętłami jak w E-32 i miałem na myśli czy ten moduł można wymienić na ten gdzie regulacja jest już przyciskami??? Czy trzeba coś przerabiać czy wystarczy tylko podpiąć wtyczkę.
Opublikowano
Można wymienić. Wymiana to parę minut, do zrobienia nawet bez narzędzi. Ale nie polega na podpięciu tylko 1 wtyczki, ale kilku wtyczek ;)

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
Chodzi mi tylko o to czy nic nie bedzie trzeba przerabiać naprzykład są inne wtyczki.Jeżeli nie to wole sobie kupić ten z regulacja na przyciski.No i podobno mniej siadały.
Opublikowano
Zamiana jest nie całkiem prosta. Trzeba przelutowywać jakies kabelki. Wiem, bo robili mi to w ASO i stałem nad elektronikiem. Bez zmiany kabelków nie do końca dobrze działa.

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

Opublikowano
Zamiana jest nie całkiem prosta. Trzeba przelutowywać jakies kabelki. Wiem, bo robili mi to w ASO i stałem nad elektronikiem. Bez zmiany kabelków nie do końca dobrze działa.

Hmmm :think: ... Nie dawno - trochę przypadkiem - przekładałem w jednym E38 i wszystko było OK, ale to był taki "szybki test", może czegoś nie zauważyłem, że nie działa - nie mam też sygnału, aby właściciel coś się skarżył ... Może przelutowywać trzeba w jakim konkretnym modelu, np. w starszych rocznikach - tą zamianę robiłem w BMW chyba z '96 (raczej nie starszy).

Stronka

Opublikowano

No właśnie o to mi chodzi.Jedni twierdzą że wystarczy tylko podpiąć a inni że trzeba coś lutować.

Dużo Ci tych kabelków przelutowali? Może wiesz jakie??

Co było nie tak?? Wogóle nie działało czy tylko jakieś funkcje??