Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Samochód rano pracuje normalnie dopiero jak sie nagrzeje zaczyna nie równo pracowac gdy np. stoje na światłach ,a gdy jade na luzie wszystko jest ok. dopiero jak sie zatrzymam po paru sekundach zaczyna nierówno pracowac ale obroty są na takim samym poziomie nie spadaja ani nie wzrastaja czasem całym autem zatrzesie i swiatła zaczynaja mrygac a jak zwieksze obroty przesatają kilka tygodni było ok .ale teraz znowu jest nawrót
Opublikowano
Powiem ci tak że to moga być lambda,przepływka,czujnik temperatury ,świece ,jedna z cewek zapłonowych
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
ze 4 miesiące temu podłaczałem pod komputer i było coś z sądą wykasowali błąd tylko ze nie wiem jaki bo wczesniej było zawsze ok. więc nie wiem czy to jest napewno sąda, śmieszne jest to że obrotomierz nie faluje,więc może gdzieś dostaje się lewe powietrze?
Opublikowano
W moim 318is problem jest identyczny. Mam dwa błędy - wypadanie zapłonów oraz awaria czujnika połozenia wałka rozrządu. Po skasowaniu błedów i przejechaniu 50km z różnymi prędkościami błędów już nie ma, ale objawy nie ustąpiły. Na początek zmieniłem świece na nowe ale również bez zmian.
Opublikowano
No to koledzy ja mam tak: Czasem i sporadycznie obroty mi spadają do 600/min i lekko telepie silnikiem,a jak podgazuje delikatnie to wracają na swoje 750/min.Nie mam pojęcia oco kaman.Będę chciał wymienić czujnik wału i położenia przepustnicy.Sprawdzałem ostatnio kompa po zmianie sond i nie ma błędu ani jednego.Nie wiem co to może być.Świecie zmienione na irydowe.Mam jeszcze cewki ...może je wymienię ale nie wiem czy jest sens
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif