Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie mam w swojej 750i z 91r mam system nivo nie wiem czy on działa. Auto stoi z tyłu dosc wysoko i jest bardzo twarde jak przejerzdzam przez próg zwalniajacy to tył caly skacze. Nie wiecie co z tym zrobic rzeby był bardziej komfortowy?
Opublikowano

Witam

Miałem podobny przypadek tzn podczas jazdy auto się podniosło i było twarde jak skała. Okazało się że wykruszona została taka część ( nie pamiętam jak się nazywała ) w kształcie litery n. Jest ona zaraz pod autem

więc jak obejrzysz autko od spodu powinieneś to znaleźć.

Pzdr

...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
Mysle,ze masz gruszki do wymiany...ja mam podobny problem,bede wymianial gruszki po przyjezdzie do PL przed swietami.W systemie nivo amortyzator pełni tylko funkcje silownika chydraulicznego a za amortyzacje odpowiada akumulator nivo czyli tzw gruszka.Cena nowej ok 130 euro za szt.Mozna kupic uzywki ale ciezko dostac na allegro i nie masz pewnosci czy sa sprawne jednak za cene jaka proponuja ok 50 zł mozna zaryzykowac.Pozdrawiam.