Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Panowie mam takie pytanie jak się nazywa fachowo czujnik dzięki któremu po naciśnieciu sprzęgła możemy zapalić autko ? Posiada ktoś zdjęcie takiego urządzenia , i moze mi napisać zasade działania tego urządzenia ?

Pozdrawiam

Edytowane przez Pasjonat
Opublikowano

niżej masz link, w którym jest widoczny przekrój obsługi nożnej

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=UG51&mospid=48925&btnr=35_0291&hg=35&fg=05

"czujnik położenia pedału sprzęgła" tak powienien się nazywać głównie jest odpowiedzialny za tempomat, który napewno posiadasz. Podejżewam, że magicy z BMW połączyli go do obwodu zamkniętego z przyciskiem Start/Stop aby żaden siedzący dzieciak w aucie nie odpalił auta na biegu :nienie: gdyż wciskając i odrazu puszczając przycisk rozrusznik kręci aż do odpalenia auta - mogła by być niezła masakra jakby ten przycisk nie był połączony ze sprzęgłem

Opublikowano
niżej masz link, w którym jest widoczny przekrój obsługi nożnej

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=UG51&mospid=48925&btnr=35_0291&hg=35&fg=05

"czujnik położenia pedału sprzęgła" tak powienien się nazywać głównie jest odpowiedzialny za tempomat, który napewno posiadasz. Podejżewam, że magicy z BMW połączyli go do obwodu zamkniętego z przyciskiem Start/Stop aby żaden siedzący dzieciak w aucie nie odpalił auta na biegu :nienie: gdyż wciskając i odrazu puszczając przycisk rozrusznik kręci aż do odpalenia auta - mogła by być niezła masakra jakby ten przycisk nie był połączony ze sprzęgłem

Witaj

Dzięki wielkie za dopowiedź . Tempomatu to akurat nie mam , ale domyślam się że ten czujnik jest też do tempomatu po to gdy jedziemy na tempomacie to kiedy wciśniemy sprzeglo to tempomat przestaje działać tak ?