Skocz do zawartości

Układ paliwowy 740i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich wtajemniczonych mam problem z układem paliwowym :!: Mianowicie gdy ostatnio zalałem swoją becie pod korek zaczeło cieknąć mi paliwo :!: Dokładnie ze zbiornika od strony kierowcy, spostrzegłem że jeden przewód z tego zbiornika idzie w strone silnika natomiast drugi sobie wisi nie wiem czy to odpowietrzenie i czy tak powinno być :?: Z moich spostrzeżeń wynika że to z tego przewodu cieknie :cry2: Czy ma ktoś może jakiś schemat lub podpowie co i jak :(
Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=GF81&mospid=47517&btnr=16_0193&hg=16&fg=05

tu masz schemat zbiornika. Ja miałem podobną sytuacje tylko, że leciało mi z prawej strony paliwo ciurkiem. Przewód był przetarty chyba ze starości więc został założony nowy i jest ok. Wydaje mi się ze ten Twoj wężyk powinien być gdzieś wpięty.

Pzdr

...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
  • Autor
Patrzyłem już na ten schemat ale z niego nic nie wynika.Wiem że ze zbiornika wychodzą dwa przewody poza tym nic.Jeden z nich to napewno odpowietrzenie a ten drugi?Gdzie on może być podłączony czy to jest drugie odpowietrzenie które powinno być podłączone gdzieś do wlewu, czy do filtra, a może do zbiornika wyrównawczego (nigdy go nie widziałem ale jest na tym schemacie).Pytam po mechanikach ale mam wrażenie że oni nadają się tylko do napraw polonezów, ludzie którzy z tego żyją a bladego pojęcia nie mają.Dzięki kolego będe dalej drążył temat pozdrowionka :!:
Opublikowano

Nie wiem czy to widziałeś ale tak czy tak wysyłam.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=GF81&mospid=47517&btnr=16_0195&hg=16&fg=10

tutaj masz odpowietrzanie.

a tutaj tłoczenie

http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=GF81&mospid=47517&hg=16&fg=15

Może coś tam znajdziesz. Jak się temat nie rozwiąże to jak będę na kanale swoim autkiem to postaram się pstryknąć fotki jak jest u mnie może to pomoże.

Pzdr

...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
  • Autor
Będe wdzięczny za kilka fotek.Schematy jak schematy niby wszystko jest przewody itp ale dokąd one prowadzą tego nie widać.Wielkie dzięki za pomoc pozdro :!: