Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co sadzicie o instalacji do fabrycznego zestawu business tuby JBL 1214 + wzmacniacz...

czy wyciagniecie wysokich tonow ze standardowych glosnikow + tuba = dobry efekt?

opcja nr 2 to wyprucie firmowych bzyczkow i zastapaienie ich zestawem dedykowanym GMBH X-ION 200

opcja nr 3 to wymiana firmowych glosnikow + kolejny wzmacniacz + tuba.

Co Waszym zdaniem ma sens przy zachowaniu rozsadnej relacji jakosc/cena?

Opublikowano
jest jeszcze opcja dedykowanego zestawu Alpine do BMW - do nabycia w ASO za 1479pln - już kilka osób z forum nabyło to urządzenie (w tym ja) i są zadowolone z poprawy dźwięku. Poszukaj sobie tematu dotyczącego tego zestawu.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
co sadzicie o instalacji do fabrycznego zestawu business tuby JBL 1214 + wzmacniacz...

czy wyciagniecie wysokich tonow ze standardowych glosnikow + tuba = dobry efekt?

opcja nr 2 to wyprucie firmowych bzyczkow i zastapaienie ich zestawem dedykowanym GMBH X-ION 200

opcja nr 3 to wymiana firmowych glosnikow + kolejny wzmacniacz + tuba.

Co Waszym zdaniem ma sens przy zachowaniu rozsadnej relacji jakosc/cena?

Wszystko to co napisałeś nie jest dobrą opcją bo piszesz "Tuba" Ona buczy i robi hałas, to tyle. Jezeli chcesz zeby grało a nie tłukło to tylko skrzynia.

A poza tym oczywiście najlepszą opcją będzie wymiana na porządny system przedni, ale wcale nie koniecznie dedykowany bo zazwyczają można znaleźć dużo lepsze:) Nowy wzmak, kable i delikatne wygłuszenie drzwi, prawidłowy montaż głośników na pierścieniach według sztuki car audio. Wiem, że to może się wiązać z modami z boczkiem drzwi (średnica i głębokość), ale piszę jak to ja widzę, jak coś robić to porządnie. Nie wiem tylko jak jednostka podstawowa, czyli radio jak daje rade w bmw. Na pewno szkoda jego ruszac aby nie psuć całego panela, ale jak ktoś kwestie dźwięku stawia ponad te wizualne to nie zawacha się wstawić inną jednostkę. Poza tym uważam, że warto samemu zakombinować z car audio, nie bać się, podjechać po rady do zakładów CA, bo każdy kto już się w to bawił powie, że wszystko co dedykowane nigdy nie będzie lepsze jak złożysz sobie sam zestaw (mam na myśli stosunek jakość-cena) Zestawy są zawyzone i to często okropnie, Pozdrawiam.,

Opublikowano
dzieki serdeczne! biore sobie do serca rade, zeby pofatygowac sie do fachowcow, bo na dzis odczuwam brak stosownych info, zeby podjac sensowna decyzje. Nie dokopalem sie do opinii na temat jakosci Alpine... znalazlem za to ciekawe posty dot. widelek kursowych pomiedzy ASO i imprterem ;)