Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja również przymierzam się do wymiany wahaczy w E46 320d. Chyba zdecyduję się na Lemfordera. Mam jednak pytanie, czy wymieniając wahacz kupić wahacz i tuleję tej samej firmy czy można różnych no i może ktoś poleci jakiś dobry sklep w Warszawie.

Pozdrawiam,

Tuleje możesz założyć obojętnie jakiej chcesz firmy, ale tych najtańszych to raczej nie warto zakładać, bo za długo nie wytrzymają. U mnie tuleje Febi wytrzymały 3 lata / 70 Tkm (padła jedna - lewa).

Prawdopodobnie z tulei najlepsze będą Lemfordera, Meyle podobno są bardzo twarde (ja mam dylemat które wybrać).

Z wahaczy zastanawiam się między Meyle HD, a Lemforderem. Zestaw Meyle jest sporo tańszy i ma wymienne sworznie.

Zdecydowanie lepsze ceny znajdziesz w internecie niż w normalnym sklepie (nawet na Allegro).

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak się zastanawiam na tymi wahaczami mayla. Są tam niby wymienne sworznie, ale wahacza nadala jest alu. Jak sie zachowa gniazdo sworznia po wyciśnieciu. Alu jest raczej miekkim metalem i czy nie zniszczy się to gniazdo?? Wymieniał ktoś już sworznie w tych wahaczach mayla????