Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A więc tak dokładnie w piątek kupiłem swoją pierwszą BMW :) Ale niepokoi mnie przy przełączaniu biegów odgłos z tyłu auto taki jak by chwilowy stuk nie zawsze i nie za każdym razem samochód ma przebieg 60 tys i jest to w 100 % pewny przebieg jestem pewny :) Więc co to może być ?? Czy może to jest po prostu normalne przy początkach jazdy z tył napędem ??
Opublikowano

Kolego... to jest nie rozwiązany do tej pory problem posiadaczy e46!

viewtopic.php?f=69&t=94538

Poszukaj na forum więcej o tym temacie.

To może być: luz dyferencjału, skrzynia biegów, wał, wszystko razem, poduszki dyfra.

Jeśli uda Ci się rozwiązać problem podziel się ze wszystkimi tym dokonaniem :)

Bardzo Mądry Wybór ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Opublikowano
mi lekko pukało w starym dyfrze, teraz mam od 318i i jest lepiej choć jak nie wyczuwasz sprzęgła to i będziesz słyszał pukanie, W tylnym napędzie jest dużo dłuższa droga niż w przednim napędzie żeby przekazać moment. Wystarczy wszędzie po trochu mały luz i będziesz słyszał pukanie. Osobiście nie widziałem samochodu z tylnym napędem żeby nie było słychać pukania jak na przemian będziesz włączał bieg wsteczny i jeden.