Skocz do zawartości

kluczyk scyzorykowy do bmw e34 inicjalizacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.Posiadam bmw e34 2 litry z 1992r.Mam kluczyk tzw.scyzorykowy.Naciska się na znaczek i kluczyk wyskakuje.Z boku jest 1 przycisk i z drugiej strony jakby 2 przyciski i dioda czerwona.Prosiłbym jeśli ktoś wie jak go zainicjalizować,ponieważ ktoś kiedyś wymieniał za długo baterie podobno i cały czas się jeździ teraz na zapasowym.Prosiłbym o objaśnienie również ,który przycisk jest do czego,ponieważ w oryginalnej instrukcji obsługi jest zupełnie inny kluczyk z podczerwienią.Byłem w serwisie bmw (mazpol) to gość mi powiedział że raz w życiu widział taki kluczyk i nie wie jak go dograć do auta,poprostu witki mi opadły.Dlatego pisze może ktoś się na tym zna.Pozdrawiam.
Opublikowano
Chodzi o to żeby działało otwieranie centralnego w przycisku? Poszukaj w moich postach kodowanie kluczyka czy coś w tym stylu.Opisywałem to dla swojej E34.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Tu masz linki,co do inicjacji tłumaczyłem je translatorem z oryginalnej instrukcji, ale wszystko działa dobrze-sam testowałem na swoich kluczykach.

Przyciski na kluczyku oznaczają góra dół zamykanie otwieranie, boczny załączanie alarmu i ryglowanie drzwi.

viewtopic.php?t=19758&highlight=scyzoryk

viewtopic.php?f=71&t=49563&p=356347&hilit=scyzoryk#p356347

viewtopic.php?f=71&t=49563&p=353560&hilit=scyzoryk#p353560

viewtopic.php?t=19758&highlight=scyzoryk