Skocz do zawartości

wymiana listwy wtryskowej i nieszczelność :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wymianiałem listwę wtryskową i leje mi sie benzynka na 6ty wtryskiwacz

wygląda na to, ze kapturek nie załozył sie do końca na wtryskiwacz i stąd wyciek.

Trzy pytania:

1. jak osadzone sa wtryskiwacze? na jakiejś elastycznej rurce i moze wystarczy pociągnąć go trochę w górę az kliknie?

2. A może przy wymianie naruszyłem oring i trzeba go tylko zmienić? Jakie tam sa dokładnie oringi, kupuje je sie pod rozmiar czy w aso?

3. Jakies patenty na skuteczne dociśnięcie listwy do wtrysków?

Z góry dzięki za pomoc,

pzdr

letki

Opublikowano

może inaczej.

Czy przy wymianie listwy wyciągac wtryskiwacze z kolektora, wcisnąc je w listwe i potem całośc w kolektor, czy może wystarczy nałożyc listwe na wtryski?

Ja zrobiłem tym drugim sposobem i cieknie :(

Opublikowano
Kilka dni temu w M50 ze znajomym też ściągaliśmy listwę i dopiero za 3 założeniem przestało nam lecieć. Za każdym razem leciało nam między wtryskiem, a listwa. Nie pamietam w co najpierw wkładaliśmy. Ale kolega gdzieś czytał zeby smarować te oringi smarem i też tak robił chociaż moim zdaniem to nic nie dawało.
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano

na przyszłość dla nasladowników ;)

zdjąłem listwę, rozłączyłem elektrykę wtrysków, wyjąłem wtryski, wpiąłem wtryski w listwę a poteam całość w kolektor i miodzio :)

pzdr

letki

• 3 tygodnie później...