Skocz do zawartości

Brak wtyczki anteny ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w moim e36 z '92 nie mogę znaleźć wtyczki anteny. Nie chcę rozbierać całej deski, zanim nie upewnię się - czy w każdym modelu bmw montowana jest antena, czy też jest możliwe że jej po prostu nie ma ?

Opublikowano
Nie wiem czy w każdym modelu była czy nie, weź odkręć schowek pasażera, plastik pod nogami kierowcy (nie pamiętam z której strony, przy którym progu leci oryginalny kabel antenowy) i będziesz widział czy jest gdzieś kabel koncentryczny, może ktoś go głęboko wepchał. Ja jak kupiłem auto to z kolei miałem dwie wtyczki antenowe :) jedna oryginalna, a jedną (nie wiadomo po co) ktoś pociągną praktycznie środkiem auta (pod konsolą, koło lewarka) :P i wzmacniacz antenowy odpięty był. Rozkręć to co Ci pisałem, nie wiem jakie ty masz nadwozie i jak to tam wygląda ale u mnie w compakcie mam taką wprawę że te plastiki po ciemku zdejmuje w pół minuty oba :wink:
Opublikowano
W coupe antena jest napylona na tylnej szybie. W sedanie niewiem. Wtyczka raczej powinna byc. Możesz rozkodować VIN i zobaczyć czy było fabryczne radio. Jeśli było to i wtyczka powinna być.