Skocz do zawartości

Przerywanie i kangur. E36 M40 1,8i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy taki problemik : jak jest zimne autko to na początku jazdy na benzynie przerywa i czasem robi kangurka - denerwujące. Gdy wskazówka temperatury przejdzie za niebieską linię to idzie normalnie.Po przełączeniu na gaz(próg na 10stopni celsjusza na reduktorze) auto chodzi normalnie. Dziś bylem u swoich mechaników i podpiąłem na kompa, błędy:

1.Uszkodzony sterownik

2.Uszkodzony wzmacniacz pierwszy sterownika(i tu moi szpece pierwszy raz widzą takowy błąd)

3.Zły skład mieszanki

4.Błąd wtrysku(ale to od gazu)

Po wykasowaniu błędów i jeździe na benzynie oraz po ponownym podpięciu kompa wyskakuje tylko pierwszy błąd.Po przełączeniu na gaz i zczytaniu błędów dochodzi tylko błąd wtrysku(normalka), reszta parametrów oki.

I teraz pytanie z mojej strony takie : czy błąd sterownika może być od zmiany kości pamięci(softu aby moc lekko podnieść) i co to za błąd wzmacniacza?????

Pobujam gdzieś tydzień samochodem i podjadę się podpiąć i zobaczymy dalej.Dodam że czujnik temperatury już wymieniałem a komputer nie pokazuje błędu ( bo może jest za "głupi" i nie widzi ale to też raczej odpada :/), a parametry wszystkie oki.

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Prośba do moderatora o zamknięcie i usunięcie tematu gdyż widzę iż nikt nic nie pomoże.Dziękuje.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"