Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem straszne mi dymi na czrno autko podczas przyśpieszania wymieniłem filtr odmy nic to nie pomogło

Mam wrażenie że to wina turbiny, może ktoś miał taki problem jeśli tak to proszę o pomoc

Opublikowano
Mi strasznie dymił na czarno jak padł przepływomierz , źle mierzył ilość powietrza i dawana była potężna dawka paliwa a za mną trzarna chmura. Po wymianie na nowy dymienie znikło.
Opublikowano
U mnie powodem dymienia byl zepsuty zawor EGR. Odłącz go i sprawdz czy jest roznica. Sprawdz dokladnie układ dolotowy, nieszczelnosci rowniez moga byc przyczyna dymienia.
Opublikowano
U mnie powodem dymienia byl zepsuty zawor EGR. Odłącz go i sprawdz czy jest roznica. Sprawdz dokladnie układ dolotowy, nieszczelnosci rowniez moga byc przyczyna dymienia.

żeby odłączyc EGR wystarczy zdjąc wężyk podciśnienia z niego czy trzeba jeszcze cos innego zatkać?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Osobiscie zdjełem jedynie węzyk, ale zalecane jest calkowite zaslepienie np. blaszą od puszki.

Lepiej tą blaszką od puszki nic nie zaślepiaj! Jeśli już to ładnie wyciętym kawałkiem stali nierdzewnej.

Jak kawałek puszki wpadnie do silnika to może być nieciekawie

Pozdrawiam