Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nietypowy problem..mianowicie ciągle świeci mi się kontrolka ładowania akumulatora a ładowanie jest alternator chodzi, miernikiem sprawdzane na klemach bateri, silnik odpala bez problemu itp. takze wszystko jest OK...więc pytanie w czym tkwi problem ?? Prosiłbym o Pomoc :)

P.S

I mała prośba czy ktoś mógłby pomóc mi zlokalizować bezpieczniki od podgrzewania foteli ??

Pozdrawiam i z góry dzięki ;)

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam

Nietypowy problem..mianowicie ciągle świeci mi się kontrolka ładowania akumulatora a ładowanie jest alternator chodzi, miernikiem sprawdzane na klemach bateri, silnik odpala bez problemu itp. takze wszystko jest OK...więc pytanie w czym tkwi problem ?? Prosiłbym o Pomoc :)

P.S

I mała prośba czy ktoś mógłby pomóc mi zlokalizować bezpieczniki od podgrzewania foteli ??

Pozdrawiam i z góry dzięki ;)

Podpinam się, mam te same objawy. Czasami, zupełnie nieregularnie zapala mi się ładowanie, czasem jest a czasem go chyba nie ma skoro fura umarła, w trakcie jazdy, najpierw padło radio, później pały obroty podczas zmiany biegów. Taka sytuacja miała miejsce tylko raz do tej pory. Odpalona z kabli i jeździ, u elektryka nic nie wyszło ... grrrrr

Generalnie potrafi się zapalić czasem rano i po chwili zniknąć, czasem ta chwila to 30 sek. a czasem 5 minut - podczas gdy świeciła się owa kochana czerwona kutfa kontrolka pomierzyłem ładowanie, an a silniku katalogowo 14,3V.

A i lewe podgrzewanie fotela tez nie trybi, ale tylko lewy fotel (na złość) :cry2:

Altek po regeneracji, działa dobrze, aku fakt, wspominana wielokrotnie centra, ale jeżdżę czasem dużo i często, czasem rzadko i nic nie było.... :mad2:

Wszelakie sugestie mile widziane.

p.s.s Również zupełnie nieregularnie zapala się kontrolka od kontroli trakcji. Tylko nei piszcie że mieskza w mym aucie czort. Bo tyle już ja wiem :D Auto to 528 touring 1998.

Z góry dziękuje.

Świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia.

Komponenty poliuretanowe do aut - zainteresowany ? pisz.