Skocz do zawartości

[E39] Zdziwne zachowanie eletryczne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj odebrałem auto od lakiernika (lśni jak prawie nowe :P ) i zauważyłem dziwne zachowania (z pewnością odłączali aku):

1. Na panelu centralnym świeciła się cały czas czerwona lampa przy przyciski BC - kombinowałem w lewo, w prawo i nie wiem co to jest.

2. Jak wrzucałem wsteczny to cały czas pikały czujniki parkowania na tył - raz ciągłym dźwiękiem a raz przerywanym.

Powróciwszy do domu w garażu odłączyłem akumulator na 5 minut i po podłączeniu lampeczka zgasła zaś czujniki zaczęły normalnie działać- wyjechałem z garażu u pikanie ustało.

Czy może ktoś mi powiedzieć co to usterka była ?

Opublikowano
Chyba jest tak jak mówisz bo dzwoniłem do nich i pytałem się czy odłączyli aku. Odpowiedzieli ,że aku jest z tyłu a oni zdejmowali przód razem ze światłami wiec to mogło być przyczyną błędów.
Opublikowano
Heh no to dobrze że niczego nie spawali jak oddałem swoją poprzedia furke E34 do blacharza na robienie progu i nadkola to nie odłaczyli aku pozniej im powiedzialem że iech sie ciesza że nie bylo wybuchu a akumulatora nie umieli znalezc bo cyl pod siedzieniem z tylu ale popalili mi cele i aku trzymal doslownie godzine partacze :duh: :mad2: