Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy poza programem istnieje możliwosc zmiany turbiny np od 530d(w 525d mniejsza), czy to podchodzi bez problemu czy jest to duza przerobka, badz wlozenia kompletu biturbo od 535d? Czy jest to mozliwe?

Silniki w tych 3 autach sa te same jezeli chodzi o konstrukcje, niewiem jak uzyte materiały?

w 530 jest wieksza turbina, natomiast w 535d podejzewam ze jest juz inna skrzynia.

Co myslicie o takiej przerobce, czy jest to problematyczne, czy ktos z was mial do czynienia z czyms takim? Jest sens, nie rozleci się?

Jaka lista części do wymiany. Chodzi o swap z 525 d 197KM 2007" po liftingu z nową skrzynią na 535 d 286KM + modyfikacja na ok. 340 KM.???

pozdr.

Opublikowano

Kilka tygodni temu stanąłem przed podobnym dylematem, ale w miarę, kiedy dowiadywałem się z jakimi kosztami to się wiąże, dałem sobie spokój.

Gdybyś był dosłownie magikiem, a nie mechanikiem, to i tak nie ominą Cię koszty, które po starannym skalkulowaniu, równoważą się ze sprzedażą auta, dołożeniem tej samej sumy i kupieniu 535.

Nie jestem mechanikiem i sam nie umiem sobie poradzić z moim problemem, ale wiem na 100%, że przeróbka wiąże się z :

- 2 nowe turbiny,

- kolektor, wraz z mocowaniem i przewodami

- cały wydech

- elektronika , kable i sterowanie

- zegary

dodatkowo czeka Cię kilka niespodzianek, takich jak po montażu (raczej prubie montażu turbiny, przeszkadza łapa silnika, kilka węży i przewodów, oraz przewody od klimy

Jeśli zatem uda Ci się jakoś to rozwiązać, zrobić jakieś dziwne przejścia i kombinację, czeka Cie zmiana oprogramowania- a to może być poważny "ZONK". Jeśli i to cudem rozwiążesz, to nie wiem jak długo pojeździsz taką kombinacją, skoro ja po czipie mam ciągle problemy.

Pozdrawiam

Opublikowano

radziu,jakie masz problemy po zamontowaniu chipa?

Masz chipa czy boxa?, i gdzie montowałeś? , jeśli można wiedzieć?