Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Kolegów.Mam problem z rozruchem auta gdy silnik jest ciepły lub gorący.Gdy zimny problemu nie ma żadnego.Świce wymienione,filtr paliwa też.Czy któryś z Kolegów też ma/miał taki problem? pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam Kolegów.Mam problem z rozruchem auta gdy silnik jest ciepły lub gorący.Gdy zimny problemu nie ma żadnego.Świce wymienione,filtr paliwa też.Czy któryś z Kolegów też ma/miał taki problem? pozdrawiam

Koledzy na pewno coś podpowiedza, jeśli zdradzisz czy chodzi o benzyne czy moze diesla. Rodzaj silnika (R6, V8) i rocznik rownież są mile widziane.

Opublikowano
A czy na kompie powinno wyświetlać błąd tegoż czujnika wałka rozrządu jeśli jest walnięty? Bo w ASO sprawdzali na kompie i błędów nie było żadnych.
Opublikowano

U mnie nie zapisywało błędów, dopiero jak byłem na kompie i auto nie odpaliło to znalezli problem.

W pierwszym przypadku auto nie odpalało jak było ciepłe (E39 benzyna) natomiast w drugim gasło w trakcie jazdy (E38 diesel) i w obydwu przypadkach wymiana czujnika położenia wałka rozrządu pomogło.

Opublikowano
Powiem wam coś ciekawszego - kiedyś miałem chryslera 300m i przy wyprzedzaniu przy ponad 150 km/h samochód wyłączył się - zgasł, wysiadło wspomaganie, światła, wszystko. A winnym był czujnik położenia wałka rozrządu... dobrze że działo się to w ciągu dnia, w nocy np. na autorstradzie to masakra.