Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanko gdyz bede wymieniał klocki i tarcza z przodu i nie wiem jak dokładnieje odczepic

czy sa te czujniki na stałe z klockami czy nie

te klocki co kupiłem miały napisane ze sa z alarmem ale nic na nich nie widze i nie wiem czy sa dobrejakby ktos mogł opisac demontaz :) samochod to bmw 525i 2002r

Opublikowano

Ja co prawda mam 530d ale myślę, że zasada ta sama. Czujnik jest oddzielny. Jest wciśnięty w otwór w klocku. Można go wyciągnąć i użyć ponownie jeśli nie jest jeszcze przetarty, tzn jeśli jeszcze nie dotknął tarczy hamulcowej. Jeśli nie świeci Ci się kontrolka od tego czujnika to śmiało może go przełożyć do nowych klocków.

Tu masz pokazane jak to wygląda http://img149.imageshack.us/i/resizeofczujnikklockow1ks1.jpg/

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
zdiecia sa masz jak wszystko wyglada ale nie polecam ciagnac tego czujnika bo mozesz go ułamac jak aj :) podwaz go srubkoretem :) i po sprawie :)