Skocz do zawartości

[E36] Z3 - Hardtop - Problem z montażem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mozna wyslac kurierem ale na palecie. Wtedy nikt nic nie musi targac a dach na pewno dojedzie nieuszkodzony pod warunkiem ze bedzie dobrze spakowany

Przeciez hardtop nie zmiesci sie na typowa europalete 120x80 cm.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
W pionie to napewno, tylko wez go zapakuj w pionie sztywno na palete ...
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
W tych kurierów to nie wierze.Najczęściej nie dbają o paczki.Jedyne wyjście to bagażnik dachowy,owinę hardtop w folię bąbelkową,przyczepię pożądnie pasami i przelecę może jakoś przez całą polskę.
Opublikowano

Wiem o ,który hardtop chodzi :wink: był taki srebrny wystawiony przez otomoto, zastanawiałem sie czy go nie kupić na handel bo cena okazyjna była, no i w sumie blisko po niego miałem... :D

Witam,mam nadzieję,że już się uporałeś z montażem.Mam pytanie,jęśli możesz to podaj mi wymiary hardtopu (szer.i dł wewnątrz mierzona od tyłu do przodu).Tak się składa,że kupiłem hardtop i polecę go odebrać.Nie wiem czy zmieści mi się w forda focusa.Pozdrawiam

Nie prosciej wymierzyć dach materiałowy i dodac +/- po 2cm do kazdego wymiaru?

I tak nie wejdzie nawet nie trzeba mierzyć...

http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano

tediz3 ;) no raczej nie sprzedam go.

Emek masz rację to ten z otomot.Nawet tak się składa,że jak rok temu szukałem sobie z3 to właśnie tam zajechałem,bo była na otomoto wystawiona z3 srebrna sprowadzona taka cała pobijana(na ubezpieczenie),może kojarzysz.Koleś sprzedał ją bez hardtop-u.No i jak zobaczyłem,że to ten sam koleś ma ten dach to zadzwoniłem,dogadałem się i wpłaciłem kasę.Teraz tylko odebrać,przemalować pod kolor i kiedyś napewno się przyda.Za taką cenę to nawet jako kaprys to się opłacało kupić. ;)

Opublikowano (edytowane)
Tak rozawiacie jakby ten dach kosztowal 900 zl :lol: . Czy normalna cena wynoszaca 2500-3000 zl, a przy tym 1900 zl to jest naprawde taka mega mega okazja ? Byly czasu ze na ebay.de schodzily hardtopy po ok. 500 eur . Zreszta teraz jest okres ze hardtopy sa najdrozsze w calym roku, ale i rzecz jasna najlepiej schodza. Edytowane przez piotres
Opublikowano
W PL 3 tys. to minimum taniej chyba nie widzialem (oprócz tego srebrnego) na allegro od 3 lat :) a jak już były to za tą kwotę i wystawione tylko raz :) Więc ludzie kupują :) W sumie na ebay mozna trafic za 500E, ale jak policzysz po obecnym kursie + czas paliwo itd to wyjdzie blisko kwoty z allegro, a Niemcy nie chcą wysyłać kurierem zawsze jest "selbstabholung".
http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak czytam ten wątek i nasuwa mi się pytanie: nie lepiej było kupic coupe? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A na poważnie, batim, gratuluje ogarnięcia tematu. Widzę też, że felgi kupiłeś? Wygląda dużo lepiej niż na poprzednim felunku.

Opublikowano
milo, ze nie tylko mi sie podoba bardziej :D:D no teraz jedyny problem z dachem to to ze cieknie mi kolo szyby bocznej kierowcy... ale to tez sie uda zrobic :D
Sprzedam: tylnie lampy od Z3
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, batim możesz mi napisać jak odbywa się montowanie hard topu przy przedniej szybie? W mojej z3 nie ma mocowań nr 4 i nawet nie wiem czy przy hard topie są uchwyty nr 1 .Czy uchwyty nr. 1 kupuje się oddzielnie?Z tego co wiem to Ty musiałeś swoje mocowania zmieniać bo Ci nie pasowały.Czy ja mam zakupić w ASO mocowania w/g nr katalogowego?

http://img22.imageshack.us/img22/6830/219f.png

Opublikowano

hmm u mnie mocowanie to nr1 o ktorym mowisz przy szybie bylo w hardtopie jak go kupilem, a sruba ktora mocujesz dach do ramy szyby byla w mocowaniu przy szybie wkrecona w otwor... tak wiec musisz sprawdzic czy u siebie masz wkret, nie wiem czy modele z kitem do mocowania dachu to maja czy wszystkie zetki... Ja zmienialem tylko mocowanie Nr4 bo u mnie bylo inne... bylo blizej w strone przodu auta brakowalo 2-3cm

mocowanie stare nadal mam, jakbys mial dach ktory podejdzie pod to mocowanie... to z mila checia odsprzedam :D (mocowania nie kupuj w aso bo chyba Cie to drogo wyniesie)

Sprzedam: tylnie lampy od Z3