Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam e36 318is m42 94r mam problem z spadającymi obrotami jak rano odpalam jest ok obroty chodza koło 1000 obr po chwili zniżaja sie do 500 az niekiedy przygasa silnik i jest tak niczym silnik nie dostanie temperatury , ale jak bede trzymał delikatnie pedał gazu zeby silnik chodzi normalnie koło 1000 obr to jest ok jak puszcze dalej spadaja jak bede trzymał tak około5 min jak silnik sie nagrzeje puszcze pedał gazu i jest ok. podpinałem go pod kompa nic nie pokazało rok temu miałem podobna sytuacje silnik zimny wchodził na 1500 obr. jak odpalałem i trzymał tak przez chwile jak złapał tem.było ok podpiełem go na kompa pokazał niedogrzany silnik czujnik tem. co daje sygnał kom wymieniłem wszystko ok az do tej pory pomózcie
Opublikowano

Witam

Sprawdź silniczek krokowy na początek-może się zaciął w pozycji zamkniętej. Później czujnik temperatury płynu chłodniczego.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
witam ponownie własnie dzis prubowałem razem ze znajomym mechanikiem ustalic usterke ale na darmo .sprawdziłem silnik krokowy zamyka sie wszystko ok posprawdzalismy cały dolot wszystkie gumowe rurki jedna miała małe przetarcie od odmy co spaliny ida z pokrywy zaworów ale dałem nową przeczysciłem całą przepustnicę poskładalismy wszytko i odpalam dalej obroty spadają w duł co to moze byc juz niewiem
Opublikowano
Witam koledzy jak wczesniej pisałem w poscie dalej nie uporałem sie z problem jutro jade do kolesia który niby mam lepszego kompa i program bosh mam prosbe na co mam uwazac obczajac zeby koles mnie nie zrobił w balona niby ze podepnie i nie ma zadnego blędu bo jest duzo takich machaniarów