Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem nowym użytkownikiem Bmw e39 i tego forum :)

mam kilka pytań i nadzieję , że szanowni użytkownicy odpiszą mi na nie :) , szukałem w innych tematach lecz nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania... a mianowicie :

- Jak zaprogramować kod bezpieczeństwa w monitorze pokładowym

- Skąd pobrać polską wersję nawigacji polski

- Skąd pobrać polską wersję instrukcji...(pobrałem już jedną, lecz nie spełniła moich oczekiwań, były tam opisane modele jedynie do roku 2000 , a ja posiadam model z roku 2001 )

- Gdzie najbliżej i w miarę jak najtaniej znajdę serwis , w którym mogę zmienić menu monitora pokładowego z niemieckiego na polskie (mieszkam w okolicach Olsztyna)

Mam nadzieję , że ktoś pomoże mi z moimi problemami bo poświęciłem już trochę czasu lecz nadal nie mogę znaleźć odpowiedzi na powyższe pytania , jeżeli w jakimś temacie było to już poruszane to przepraszam i proszę o link , lecz ja nie mogłem tego znaleźć.

Z góry dzięki i pozdrawiam. :)

Reka123.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oj, wszystko bylo na forum niejednokrotnie... :nienie:

w okienku szukaj wpisalem "navi pl"... ZOBACZ TO!: search.php?keywords=navi+pl&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj

WOW!

Tak dziala magiczny przycisk szukaj...

- Kod bezpieczenstwa to pin, ktory powinienes miec w menu glownym. To nic trudnego, wpisujesz kod jak wysiadasz i przed odpaleniem Cie o niego poprosi - musisz wpisac go ponownie, aby uruchomic auto.

- Aby pani w nawigacji mowila po polsku, musisz zmienic soft w swoim czytniku NAVI. Na forum sa gotowe tego typu softy przygotowane m.i. przez uzytkownikow forum.

- Dobry wujek google zazwyczaj pomaga - ma tez przycisk szukaj :!:

Na zmiane softu bym sie nie rzucal. Aby to zrobic, musisz posiadac odpowiednia wiedze. Jeden zly ruch, i 2000pln z konta - czesto bywa, ze i nawet bez zlego ruchu sie nie uda. Najpierw poczytalbym o problemach z tym zwiazanych i wypowiedziach ludzi, ktorym sie nie udalo, okreslil jaki masz czytnik, jak sprawdzic i jaki posiadasz soft.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik