Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panowie mam problem wymieniłem czujnik temperatury ,wczoraj zauwazyłem ze znowu skazówka idzie na czrwone pole ,mysle ze układ sie zapowietrzył ,poniewaz naciskajac na wąż gumowy od chłodnicy to jest miekki w jaki sposób najproscie odpowietrzyc?poz..
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Najprościej jest odpowietrzyć pezeż taki mały korek na zbiorniczku wyrównawczym. Musisz włączyć wszystkie nawiewy na gorącej temperaturze a później odpowietrzać aż do chwili kiedy będzie leciała z korka woda...
Bandite Motor Wagen
Opublikowano

Witam

Twój silnik czyli 2.5 td ma zbiorniczek na podszybiu. do zbiorniczka doprowadzony jest z chłodnicy przewód odpowietrzający układ chłodzenia.

Upewnij się czy aby napewno jest on drążny. Często zatkanie tego przepływu w samym zbiorniczku jest powodem zapowietrzenia układu. Najlepiej będzie jak zdejmiesz ten przewód z chłodnicy i dmuchniesz w niego w kierunku zbiorniczka - tylko uwaga zatkaj króciec na chłodnicy po zdjęciu wężyka zaraz po tym jak ujdzie z niego powietrze bo będzie przelewał płyn niepotrzebnie do wyrównania z poziomem.

Jeżeli w dmuchaniu będziesz czuł opór to życzę miłej zabawy w wydłubywaniu śmieci.