Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich,

Od kilku dni jestem (szczęśliwym) posiadaczem X5 2002r. 3.0D (automat, sportpakiet )

Jazda próbna i...Kupiłem, tak naprawdę nic nie wiedząc o tych samochodach oprócz tego, że zawsze mi się podobały...

Poprzednio jeździłem A6/2007 3.0TDi i byłem zadowolony. Tutaj nie jest tak komfortowo, ale X5 naprawdę coś w sobie ma.

Już po fakcie możecie mi coś powiedzieć na temat tego auta ?

Na co uważać, co sprawdzić w pierwszej kolejności i o co zadbać by cieszyć się tym samochodem ?

Kilka rzeczy jest do poprawek - może ktoś podpowie mi gdzie mogę to zrobić :

- elektryczna regulacja kierownicy nie chodzi. Sprawdziłem bezpieczniki w schowku i bagażniku - wszystkie ok.

- przednie siedzenia do wymiany (?) lub obszycia (?) ( w skórze są niemal dziury :( ).Jak najlepiej i gdzie to zrobić ?

- wyświetlacz licznika - tragedia. Nic nie widać. Podobno standard w BMW. Można to zrobić samemu czy lepiej wysłać do fachowca (gdzie najlepiej ? ) ?

- menu radia/nawigacji i sama nawigacja GB lub IT ( czytnik MK3). Próbowałem już w pierwszy dzień wg wskazówek z forum zmienić na PL, ale za każdym

razem czarny ekran i reaktywacja przez V27. Rzeczywiście to jest taki problem ? Próbowałem chyba wszystkiego i lipa...

Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi

Opublikowano

Nie przepadam za Audi ale jeśli miałeś A6 z 2007r to nie wiem jak mogłeś go zmienić na X5 z 2002 .... no chyba że było tyle rzeczy do zrobienia co w X5 ...

Czytniki się psują ale po kilku latach, na forum jest ktoś kto to naprawia postaraj się wyszukać postów o uszkodzonych pikselach. Na allegro tez chyba był ktoś kto się tym zajmował. Jedź do jakiegoś fachury od BMW w Twoim rejonie i podepnij pod kompa a trochę rzeczy powinno wyjść i będzie wiadomo jak je naprawiać.