Skocz do zawartości

e39 3.0d M57 98' Nagle zgasła ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich serdecznie i proszę o pomoc a mianowicie dziś jechałem sobie swoim BMW aż nagle poczułem spadek mocy i spadek z obrotów. Dodawałem gazu to bylto skazówka od poboru paliwa wzrastała a obroty nic i wogle nie szła tak jakby była na luzie. podjechałem tak może z 50 metrów i zgasła :( Wyłączyłem zapłon następnie przekręciłem kluczykiem aby odpalić i odpaliła, dodałem gazu i wszystko dobrze i pojechałem dalej. Dziwne i wystraszyłem się tym bardziej że podłączałem ją pod komputer tydzień temu i nic nie pokazywało. Wcześniej miałem taki przypadek że po przejechaniu 12km i zgaszeniu silnika już niestety nie odpalił, dopiero na drugi dzień rano. Mechanik wtedy powiedział że może to czujnik jakiś na skrzyni biegów nie dawał sygnału bo był w oleju. Co może sie dziać z moją Bunią bo boje się gdzieś dalej nią jechać???? Może ktoś miał podobny przypadek ???
Opublikowano
Nie wiem dziwne... :( Do tego jakoś nie ma swojej mocy, jeździłem dziś golfem IV 1,9 tdi 115 ps i powiem że tak samo a nawet lepiej idzie od mojej buni :(
Opublikowano
przyczyn może być wiele..zacznij od diagnozy kompem byle dobrym,i sprawdż ciśnienia jakie dają pompy paliwa..Moja mi też potrafiła zgasnąć na środku ulicy i przyczyną w moim przypadku była pompa tylko ta w baku..pozdro