Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
napiszcie proszę co sie u was dzieje jak próbujecie odpalić auto przyciskiem start bez nacisniętego sprzęgła - poprostu wyłącz się zapłon? mam problem z uruchmieniem auta i zastanawiam się czy to nie padł czujnik położenia pedału sprzęgła
Opublikowano
Bez wciśniętego sprzegła, po nacisnięciu przycisku strart uruchamia się podświetlenie deski rozdzielczej, kontrolki, aby odpalić samochód trzeba wcisnąć sprzegło, bez sprzęgła wyłączymy wszystko.
Opublikowano
no wiec właśnie tak mi się dzieje - coś cpyka pyka podświetla się licznik i jak wciskam żeby odpalić to tak jakbym w ogóle wyłączał zapłon :( czy ktoś może mi poradzić co zrobić - nie moge odpalić więc nawet nie mam jak pojechać do jakiegoś serwisu :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nic więcej sie nie pojawia na wyświetlaczu ?? Sprawdź czy nie masz jakiś błędów. Masz idrive ?? Może blokada kierownicy się włączyła ale wtedy byś miał pomarańczową lub czerwoną kiere z kłódką
Krzysztof
Opublikowano (edytowane)
nie mam idriva, silniczek zółty nie gaśnie :( błędy są ale jest napisane błąd nie znany:( Edytowane przez mcdr
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A pod co podpinałeś że nie rozpoznał błedów ?? Znajdź kogoś kto ma INPE. Ja się pali kontrolka silnika nie uruchomisz auta, zostaje ktoś z Inpą kto odczyta błedy lub laweta i serwis...
Krzysztof
Opublikowano
kts`em sprawdzałem - a co to jest ta impa?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
INPA to jest program do diagnostyki BMW. Coś takiego mają w serwisach no i na pierwszym montażu w fabryce. KTS jest do bani. Połowy rzeczy nie czyta w BMW.
Krzysztof
Opublikowano
no wiec właśnie tak mi się dzieje - coś cpyka pyka podświetla się licznik i jak wciskam żeby odpalić to tak jakbym w ogóle wyłączał zapłon :( czy ktoś może mi poradzić co zrobić - nie moge odpalić więc nawet nie mam jak pojechać do jakiegoś serwisu :(

jak coś pyka i cyka to może jest wina rozrusznika? albo aku jest za słaby żeby zakręcić?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
rozrusznik sprawdzany - dziabie