Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Też zastanawiałem się nad takim właśnie rozwiązaniem. Czyli reasumując: przeróbka jest całkowicie "plug and play", wtyczki z instalacji pod zwykłe lampy pasują bez żadnych kombinacji, do przetwornicy podpinasz tylko wiązkę od świateł mijania (drugie złącze zostaje puste), a w nią wpinasz kondensator?

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano
moze ktos napisac jakie to kondensatory i jak je podlaczyc??
.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano
Gość z e46forum zastosował 2 elektrolity 4700uF/16V wpięte równolegle w kabel zasilający przetwornicy, zaraz przed wtyczką (oczywiście z zachowaniem prawidłowej polaryzacji).

Opublikowano
Też zastanawiałem się nad takim właśnie rozwiązaniem. Czyli reasumując: przeróbka jest całkowicie "plug and play", wtyczki z instalacji pod zwykłe lampy pasują bez żadnych kombinacji, do przetwornicy podpinasz tylko wiązkę od świateł mijania (drugie złącze zostaje puste), a w nią wpinasz kondensator?

Dokładnie tak, jedynie trzeba jeszcze lekko podciąć sanki pod reflektorem, aby go wsunąć, ale nie stanowi to dużego problemu.

pzdr

Opublikowano
Gość z e46forum zastosował 2 elektrolity 4700uF/16V wpięte równolegle w kabel zasilający przetwornicy, zaraz przed wtyczką (oczywiście z zachowaniem prawidłowej polaryzacji).

Dzieki

Juz zamówiłem i na weekendzie zrobię i zdam relacje

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czesc.

A ja mam taki problem. Nie jestem sam w stanie sprawdzić, jak bardzo bity z przodu był samochód, jaki mam. Rozchodzi się o to, że w karcie samochodu wpisane są xenony jako oświetlenie przednie, w kabinie brak regulacji wysokości lamp, a lampy mam wsadzone normalne. Dodatkowo - w zderzaku nie mam żadnych dziur na spryskiwacze. I stąd moje pytanie - czy to możliwe, aby w e46 od nowości były umieszczone xenony bez spryskiwaczy? I czy łatwo jest wymontować system samopoziomowania ksenonów? Pytam, bo nie wiem, czy jest sens założyć oświetlenie takie, jakie było, ale bez spryskiwaczy, czy zainstalować w kontrolkę poziomu świateł zwykłych i silniczki do poziomowania.\\

Pozdrawiam

Opublikowano
A jak teraz lampy się poziomują? Jeżeli po wypadku wymienili tylko reflektory i listwy pod nimi, to reszta (czyli automatyczne poziomowanie) powinna działać na zwykłej lampie. Jak były założone spryskiwacze (a pewnie były), to powinna być od nich instalacja i dodatkowa pompka w zbiorniku płynu. Pytanie jak bardzo goście "urzeźbili" to co zostało, jeżeli dłubali tylko przy lampach, to powinno dać się bez większych problemów przywrócić oryginalną opcję.

Opublikowano

Dziala :)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Sprawdziłem jeszcze jedną rzecz i wyszło, że nie mam przy pojemniku na płyn do spryskiwaczy pompki (to się chyba nazywa pompka wysokiego ciśnienia). Od kolegi dowiedziałem się, że jedynie w GB i USA nie ma przymusu stosowania spryskiwaczy, więc prawdopodobnie listwy zostały również wymienione.

Co do poziomowania to chyba mi się nie poziomują. Jechałem przed kolegą innym samochodem i lewe światło ładnie mi waliło we wsteczne lusterko.

Czy mechanizm samopoziomowania jakoś łatwo znaleźć? Obiło mi się o uszy, że zdemontować go wcale nie jest łatwo, bo jest jakoś sprzęgnięty z przednim zawieszeniem.

Zapomnialem dodać, że samochód to rocznik '99, e46, 320i.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi. Sprawdziłem jeszcze jedną rzecz i wyszło, że nie mam przy pojemniku na płyn do spryskiwaczy pompki (to się chyba nazywa pompka wysokiego ciśnienia). Od kolegi dowiedziałem się, że jedynie w GB i USA nie ma przymusu stosowania spryskiwaczy, więc prawdopodobnie listwy zostały również wymienione.

Co do poziomowania to chyba mi się nie poziomują. Jechałem przed kolegą innym samochodem i lewe światło ładnie mi waliło we wsteczne lusterko.

Czy mechanizm samopoziomowania jakoś łatwo znaleźć? Obiło mi się o uszy, że zdemontować go wcale nie jest łatwo, bo jest jakoś sprzęgnięty z przednim zawieszeniem.

Zapomnialem dodać, że samochód to rocznik '99, e46, 320i.

wcale nie trudno n przednim wahaczu jest dźwigienka która jest połączona z samopoziomowaniem....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a ogolnie rozniczy miedzy normalnymi a xenonami jest masakra

powiem tak jeszcze musza byc dobre zarowki do xenonka

ale roznica jest okolo 40% na moje oko, a długie jak sie zapoda to oj ladnie naprawde ladnie swieca wczesniej jezdzilem passatem 2004 z xenonami i tak ladnie nie swiecily