Skocz do zawartości

Samochód nie odpala - jakby benzyny nie dostawał

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich użytkowników forum. jestem tutaj nowy i szukam własnie pomocy w podobnej sprawie jak kolega.

mam praktycznie taki sam problem. brakło mi wczoraj benzyny a mam też LPG więc przełączyłem na gaz. po zatankowaniu nie moge odpalic auta na benzynie. nawet jeśli podczas jazdy przełączam to bez żadnych efektów. czasem przy odpalaniu na benzynie odkąd tak się stalo autko zapala ale nie może sie wkręcić na obroty a po dodaniu gazu gaśnie:(:(:(: sprawdziłem pompę i działa, paliwo też jest a auto nie chce chodzić. myślę że może być zapowietrzony układ i dlatego tak sie dzieje.

próbowalem odpowietrzyć w taki sposób że wykreciłem świece i kręciłem silnikiem co przynioslo oczekiwany efekt(podczas jazdy na gazie dałem na benzynę i autko załapało i chodziłe bardzo dobrze) pojeździłem chwilke i było wszystko ok. po zgaszeniu znów to samo... autko nie pali na benzynie:(:(:(

może ktos cos podpowiedzieć lub doradzic?? jakis inny skuteczniejszy sposób na odpowietrzenie.

chyba ze przyczyną jest cos innego. silknik 1.8is M42

Opublikowano

Witam ponownie Panowie :wink:

Niestety to nie jest koniec moich problemów z autem...

Wczoraj ładnie chodził równiutko no normalnie bajka, a dzisiaj odpalam... i strzela, chodzi nie równo a na niskich obrotach gaśnie :/. Ma ktoś jakiś pomysł czym to jest spowodowane... ??

Jeszcze mam pytanko, wtedy co mi padła pompa paliwa znajomy mnie holował i na holu próbowałem samochód odpalić i teraz myślę czy czasem go nie uszkodziłem w ten sposób ?? bo przedtem chodził jak pszczółka, a teraz strzela, chodzi nie równo itp.

Opublikowano

hary0087 przeczytaj dobrze temat bo masz bardzo podobne objawy.

W waszym przypadku chyba najlepiej będzie jak jeszcze sprawdzicie na komputerze jakie są błędy bo chyba bez tego ciężko będzie coś poradzić, a podłączenie pod komputer sporo może podpowiedzieć.

BMW forever!!!